Shearer szerint a Premier League miatt nem jó az angol válogatott

Alan Shearer
Newcastle United's Manager Alan Shearer applauds the fans following the final Premiership match of the season at Villa Park in Birmingham on May 24, 2009. Aston Villa won the game 1-0. The result relegates Newcastle United from the Premiership Division into the Championship. AFP PHOTO / Adrian Dennis - FOR EDITORIAL USE ONLY Additional licence required for any commercial/promotional use or use on TV or internet (except identical online version of newspaper) of Premier League/Football League photos. Tel DataCo +44 207 2981656. Do not alter/modify photo. / AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
Vágólapra másolva!
Alan Shearer, 63-szoros angol válogatott játékos szerint Anglia csapatai hiába értek el az utóbbi időben jó helyezéseket az utánpótlás-világversenyeken, a felnőtt válogatott nem lesz ott az esélyesek között a jövő évi oroszországi világbajnokságon.

A 47 éves egykori csatár - aki 559 mérkőzésen 283 gólt szerzett az angol első osztályban - úgy fogalmazott: a szurkolók leginkább azt várhatják a csapattól, hogy tovább fejlődjön. "Ez nem lesz nehéz, figyelembe véve, hogy miként búcsúztunk Izland ellen tavaly" - utalt a múlt nyári Európa-bajnokságra, ahol az angolok a nyolcaddöntőben estek ki.

Shearer szerint a válogatott évek óta nem változik semmit Forrás: AFP/Adrian Dennis

Shearer meglátása szerint a csapat szereplése régóta ugyanolyan:

a selejtezőket általában könnyedén veszi, a nagy tornákon viszont képtelen jól teljesíteni.

Az angolok 2002-ben és 2006-ban egyaránt negyeddöntőt játszottak a vb-n, 2010-ben a legjobb 16 között estek ki, a legutóbbi, brazíliai tornán viszont már a csoportból sem jutottak tovább.

A legnagyobb klubok rengeteg pénzt elköltenek minden évben, hogy a legnagyobb sztárokat szerződtessék, ugyanis hatalmas rajtuk a nyomás, hogy évről évre jól teljesítsenek" - mondta Shearer, aki az angol válogatottban 1992 és 2000 között 30 gólt szerzett.

Az angol játékosok kifacsartan érkeznek meg a világversenyekre Forrás: AFP/Glyn Kirk

Az angol korosztályos csapatok közül az U20-as válogatott megnyerte a júniusi világbajnokságot, míg az U19-es csapat az Európa-bajnokságot egy hónappal később.

Karácsonykor gyilkolja le a futball liga a válogatottat

Az angol válogatott nyolc forduló után 20 ponttal vezeti a G csoportot a 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezősorozatában. A vb-részvétel gyakorlatilag már biztos, innentől kezdve az a kérdés, hogy kilenc hónap múlva milyen erőállapotban érkeznek meg a játékosok az edzőtáborba. A legtöbb európai bajnokságban kapnak pihenőt a csapatok, a Premier League viszont karácsonykor indul be igazán.