Társoldalunk:

Higuaín gólja döntötte el az olasz csúcsrangadót

2017.12.01. 22:41

Gonzalo Higuaín góljával a Juventus 1–0-ra győzött a Napoli ellen a Serie A 15. fordulójának rangadóján.

A meccs előtt négy pont volt a különbség a két csapat között, egy győzelemmel tehát a Napoli közelebb kerülhetett volna a bajnoki címhez, amelyet már évek óta üldöz a Juve árnyékában.

Ennek ellenére nem indult jól a meccs hazai szempontból, Higuain már a 13. percben megszerezte a vezetést egy gyorsan végigvitt kontra végén. A 2016 nyarán pont a Napolitól igazolt argentin csatár ötödik meccsén az ötödik gólját lőtte volt csapatának.A Juvénak pedig ez volt sorozatban a 44. bajnokija, amelyen betalált, ezzel új Serie A-csúcsot állított fel.

A gól után visszaállt a Juve, amely rengeteg labdát eladott a saját térfelének közepén, a Napoli főleg ezekből tudott veszélyeztetni. Buffon bravúrjai kellettek ahhoz, hogy 0–1 legyen a félidő.

A második félidőben is a Napoli rohamozott, a Juve mélyen visszahúzódott a saját tizenhatosára, azzal a céllal, hogy egy-egy megszerzett labdával lekontrázhatja ellenfelét. A terv nem igazán működött, a Juve a félpályát is alig lépte át, kapura teljesen veszélytelen volt. Egészen a 69. percig, akkor Asamoah előtt adódott akkora helyzet, ami még őt is meglepte: a közeli lövését Reina ütötte ki valahogy szögletre.

Öt meccs öt gól a Napoli ellenForrás: NurPhoto/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

A hátralévő időben a Napoli még körbelövöldözte a kaput, egyenlíteni azonban nem tudott, ígyoda lett a bajnoki veretlensége, és már csak egy pont az előnye a Juventusszal szemben.