Társoldalunk:

A magyar futsal-válogatott nagy pofont kapott a csehektől

2018.01.22. 20:40

A magyar futsal-válogatott 6-0-ra kikapott Csehország csapatától a Debrecenben zajló Visegrádi Négyek Tornája első fordulójában, hétfőn.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapján Tomas Rivera Amorós szövetségi kapitány elmondta, hogy a gól nélküli döntetlennel zárult első félidőben elégedett volt a játék képével, a folytatásban azonban a csapatépítés elején járó megfiatalított válogatottja túlságosan stresszesen futballozott. Ezt támasztja alá, hogy Klacsák Bence és Harnisch Ákos is öngólt vétett.

"A mi lehetőségeink kimaradtak, ellenfelünk viszont minden lehetőségét gólra váltotta, összességében ez okozta a nagy különbséget, ami a játék képét tekintve egyértelműen túlzó és igazságtalan, de le kell vonnunk a tanulságokat" - értékelt a spanyol edző.

Klacsák Bence (b) és a cseh Tomas Vnuk a futsal Videgrádi Négyek Tornáján játszott Magyarország - Csehország mérkőzésen a debreceni Főnix csarnokban 2018. január 22-énForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

15. alkalommal kerül megrendezésre a Visegrádi Négyek nemzetközi férfi felnőtt és U21-es torna. Ezúttal Magyarország rendezi a rangos viadalt és 2009 után ismét a Debreceni Főnix csarnok ad helyszínt a mérkőzéseknek.

Érdekesség, hogy a lengyel felnőtt csapat helyett a horvátok vesznek részt a tornán, mivel ők az Eb-re készülnek.

Eredmények, 1. forduló:
Horvátország-Szlovákia 1-0 (1-0)
Magyarország-Csehország 0-6 (0-0)

a további program:
kedd:
Csehország-Horvátország 15.30
Szlovákia-Magyarország 18.00
szerda:
Csehország-Szlovákia 15.30
Magyarország-Horvátország 18.00