Társoldalunk:

Erre ki számított? A Barca otthon ikszelt az újonccal

2018.02.11. 18:05

A Barcelona meglepetésre csak 0–0-s döntetlent játszott a Getaféval a spanyol bajnokság 23. fordulójában. Olvad az előny, az Atlético Madrid már csak hét pontra van Messiéktől.

A meccs első félideje a Guardiola-korszakot idézte: a Barcelona óriási fölényben, 80 százalékos labdabirtoklással játszott, de nem tudta feltörni a betömörülő ellenfelét. Erre rájött, hogy a kulcsjátékosok is formán kívül fociztak,Coutinho kifejezetten rossz volt, és az idén nyerő párosnak számító Messi–Alba kettős sem működött igazán.

Nehezen lendültek bele MessiékForrás: AFP/Josep Lago

Az első félidő élvezhetőségéről mindent elárul, hogykét-két lövése volt a csapatoknak, kaput egyikőjük sem talált.

A szünet után a Getafénak már csak az volt a célja, hogy tördelje a játékot és húzza az időt. A 63. percben Valverde kettőt cserélt, lehozta Alcácert és Coutinhót, a helyükre Dembélét és Iniestát küldte be. Ők sem tudtak azonban életet lehelni a Barcába:hiába a fokozódó nyomás és a győzelmi kényszer, Mina fejesét leszámítva nem volt igazán nagy helyzet a vendég kapu előtt.

Nem mintha nagyon aggódniuk kellene a Barca-szurkolóknak, hiszen még így is hét pont az előnyük a második Atlético előtt, de az újonc elleni 0–0, ráadásul hazai pályán, nem egy olyan eredmény, amit bárki előre aláírt volna.

A másik két esti mérkőzésen az Espanyol 2-2-es döntetlent játszott a Celta Vigo otthonában, míg a Valencia hazai pályán nyert 3-1-re a Levante ellen.

La Liga, 23. forduló:
FC Barcelona-Getafe 0-0
Celta Vigo-Espanyol 2-2 (1-1)
FC Valencia-Levante 3-1 (1-1)