Társoldalunk:

A zöld-fehérek magukhoz láncolták az NB I egyik legjobb edzőjét

2018.03.01. 16:40

A labdarúgó OTP Bank Liga hatodik helyen álló Paksi FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy csapat vezetőedzője, Csertői Aurél 2020-ig meghosszabbította a szerződését.

Csertői Aurél 2014 januárjában került a Paksi FC-hez, Horváth Ferencet váltotta a kispadon. A zöld-fehéreket a 13. helyen vette át, sikerült kiharcolnia a bennmaradást, és a 11. pozícióban zárt csapatával az akkor még 16 csapatos NB I-ben. Azóta egy ötödik, egy hetedik majd ismét egy ötödik hely lett a Paksi FC mérlege az irányítása alatt. 

Csertői Aurél csapata harcban áll a dobogóértForrás: Origo

A vezetőedzői pozíció egy bizalmi állás, a kölcsönös megbecsülésen, és bizalmon alapszik. A klub abban bízik, hogy olyan munkát végzünk el a stábommal itt Pakson, ami előremutató, és amire évről-évre lehet alapozni. Én pedig abban, hogy ezt a munkát elismerik - nyilatkozta Csertői Aurél a szerződés aláírását követően. - Elértünk egy szintet, amit sikerült is megtartanunk az elmúlt esztendőkben, stabil középcsapattá váltunk. De szeretnénk fejlődni, szeretnénk ismét eggyel feljebb lépni. Ez egyáltalán nem könnyű feladat, de a Klub, és a szakmai stáb is azon dolgozik, hogy ez sikerüljön" - tette hozzá a Paksi FC vezetőedzője.

Ennek a fejlődésnek lehet egyik bizonyítéka, hogy a Paksi FC története során először bekerült a Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe. Jelenleg pedig az élvonalbeli tabella hatodik helyén áll, négy pontra a dobogótól.