Vágólapra másolva!
A két márciusi felkészülési mérkőzés előtt Georges Leekens szövetségi kapitány Telkiben tartott sajtótájékoztatót, amelyen többször kiemelte, kizárólag magukkal kell foglalkozniuk, nem azzal, hogy hogyan játszik az ellenfél. Patrick De Wild másodedző először jelent meg a sajtó előtt, a kisebb sérüléssel bajlódó Elek Ákos pedig arról beszélt, hogy Leekens egy fokkal lazább figura, mint elődje, Bernd Storck.

„Jó napot kívánok. Javul a magyarom (nevet)" – nyitotta meg a sajtótájékoztatót Leekens, aki szerint a Kazahsztán és a Skócia elleni felkészülési meccsek új kezdetet jelentenek a válogatott életében. „A nulláról indulunk."

Leekens magyarul kezdte a sajtótájékoztatót Forrás: Csudai Sándor - Origo

Két játékos kivételével mindenki megérkezett Telkibe, ahol a hétfő még a regenerációról szól. A szakmai munka kedden veszi kezdetét.

Én a felkészülési meccseket is utálom elveszíteni. Győzni szeretek, de a győzelemnél is jobban szeretek nem veszíteni."

Két különböző meccs vár a válogatottra, két különböző stílusú csapat ellen, de Leekens szerint nem az a fontos, hogy hogyan játszanak a kazahok vagy a skótok,

az a fontos, hogy mi hogy játszunk.

Fél szemmel viszont muszáj lesz figyelni a görögöket, a finneket és az észteket, akik egy csoportba kerültek a magyarokkal a Nemzetek Ligájában. „Velük versenyzünk."

Leekens a hitről beszélt Forrás: Csudai Sándor - Origo

Leekens kapott kérdést arra vonatkozóan, hogy mi szerint fogja összeállítani a csapatot Kazahsztán ellen. „Edzőként mindig a játékosok képességeihez igazítom a csapatot. Meg kell néznem, hogy hogyan teljesítenek az edzéseken, és hogy hogyan reagálnak ezekre az edzésekre. Tartozom a kluboknak azzal, hogy nem kockáztatom az egészségüket.

– mondta a kapitány, akinek a szakmai stábjához nem rég Patrick De Wild is csatlakozott.

„Én a csapatnak vagyok a tagja – szögezte le rögtön. – A technikai részt segítem. Egy új csapatot akarunk építeni, egy új strukturát behozni a válogatott életébe. Ehhez idő kell. Persze a fociban kevés az idő, mindenki az alapján ítél meg minket, hogy nyerünk-e vagy veszítünk, de remélem a két felkészülési meccs után pozitívak leszek a visszajelzések."

Elek Ákos szerint van fél évük összecsiszolódni Forrás: Csudai Sándor - Origo

A játékosok közül a sérüléssel bajlódó Elek Ákos nyilatkozott. "Kisebb izomsérülésem van, de már elkezdték kezelni, hamar rendben leszek – mondta szűkszavúan, majd a Leekens-éráról beszélt néhány szót. – Egy fokkal lazább az új edző. Kell idő neki is és nekünk is, hogy alkalmazkodjunk egymáshoz.

Addig marad a felkészülés. Kazahsztánnal március 23-án, Skóciával 27-én játszik a magyar válogatott.

Sallainak okosnak kell lennie

Némi meglepetésre kimaradt a válogatott keretéből a ciprusi APOEL-ben futballozó Sallai Roland, aki hét gólnál és öt gólpassznál tart a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában pedig mind a hat meccsen pályára lépett (Real, Dortmund, Tottenham ellen). „Tetszik a játéka, de történt néhány dolog a múltban. A Costa Rica elleni találkozó előtt azonban sérültet jelentett, ezért visszautazott Ciprusra, ahol néhány nappal később pályára lépett az APOEL-ben. Azt mondta, küzdeni fog azért, hogy visszakerüljön a csapatba. Az ajtó nyitva áll előtte, de okosnak kell lennie" – adott sejtelmes választ Leekens a 20 éves támadó mellőzésére.