Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott az új szövetségi kapitány, Georges Leekens bemutatkozó mérkőzésén hazai pályán 3-2-re kikapott a világranglista 136. helyén álló, két éve meccset sem nyerő Kazahsztántól. A kapitány arról beszélt, hogy nem osztogathatunk az ellenfélnek karácsonyi ajándékokat, míg az újonc hátvéd, Otigba Kenneth azt emelte ki, hogy nem tudtunk mit kezdeni a vendégek középpályás fölényével.

"Négy nap után csoda lett volna, hogy minden megoldás működjön. Ha az ember rosszul kezd és még szerencséje sincs... Nem hagyhatunk ilyen szituációkat, amilyeneket bedobások és szögletek után láttunk. Nem adhatunk karácsonyi ajándékot az ellenfélnek, hiszen a karácsonynak már vége. Én is csodálkoztam ezen a kezdésen, hiszen rendben volt a lelkesedés és a motiváció a meccs előtt, de túl sokat hibáztunk.Nem beszélek jól magyarul, de azért értettem, hogy mit kiabálnak a nézők a lelátón" – mondta első mérkőzése utána Georges Leekens.

Georges Leekens nem szeret karácsonyi ajándékot osztogatni Húsvét előtt Fotó: Polyák Attila - Origo

"A csereként beálló játékosok azt tették, amit tenniük kellett, harcosan álltak hozzá a meccshez. De mindenki dolgozott, Dzsudzsák Balázs úgy hajtott, mint egy őrült. Skócia ellen összeszedjük magunkat és meglátjuk, mire megyünk. Szeptemberre ezek alapján a meccsek alapján fogok válogatni.

"Nem volt egy jó meccs. Az elején a hibáinkból kaptunk gólokat, amire jobban oda lehetett volna figyelni. A lecsorgó labdákat mindig ők tudták felszedni, és

Ezt kell legelőször kijavítani, és utána a játkunk is jobb lesz. – mondta a lefújás után az M4 Sportnak az első válogatott mérkőzésén pályára lépő Otigba Kenneth.

Otigba Kenneth nem ilyen bemutatkozásról álmodott a magyar válogatottban Fotó: Polyák Attila - Origo

A Ferencváros védője elmondta azt is, hogy a szünetben nem merült fel, hogy változtatnánk a 4-4-2-es hadrendet, csak a szélső húzódtak bentebb. – Reménytelenségről nincs szó. Tudjuk, hogy az első meccs nem sikerült jól, de előre kell nézni, és biztos, hogy jobb lesz."

"Az első félidőben sajnos bealudtunk, kaptunk két gólt. Utána betömörültek és játszották a saját játékukat. Jó, hogy hosszú idő után gólt rúgtam újra a válogatottban, de nincs most benne semmi örömteli, hiszen kikaptunk, pedig ezt a mérkőzést meg kellett volna nyernünk" – mondta a találkozó után a második magyar gólt szerző Németh Krisztián.

Buta hibákat követett el a magyar válogatott Fotó: Polyák Attila - Origo

"Az volt a gond, hogy már a tizedik percben kétgólos hátrányban voltunk – értékelt Nikolics a mixzónában. – Voltak fordulópontok a meccsen. 2–1-nél nekem is volt helyzetem, azt be kellett volna rúgnom.

Mindegy, nem lett volna szabad engednünk, hogy megszerezzék a harmadikat. Hazai pályán nem szabad három gólt kapni.

Megpróbáltunk mindent, de a mai meccsen sok volt a hiba, amit ki kell javítanunk. Ezeket meg kell keresnünk magunkban, aztán csapatként felállni."

"Kaptunk két buta, elkerülhető gólt az elején. Támadó felfogásban kezdtük a meccset, Nikolics és Szalai is a pályán volt, én és Balázs (Dzsudzsák - a szerk.) a két szélen. Alaposan felkészültünk a kazahokból, de az ilyen hibákra, mint amilyeneket elkövettünk, nem lehet felkészülni" – nyilatkozta Ugrai.

Kedden a skótok ellen lehet javítani Fotó: Polyák Attila - Origo

"Főleg az egyéni hibák voltak azok, amik rányomták a bélyeget az első félidei játékunkra.

– értékelt Szalai, aki a szurkolói kritikákkal kapcsolatban elmondta, bárki kinyilváníthatja a véleményét, ettől függetlenül azért játszanak egy csapatban, hogy védjék egymást, összetartsanak.

A magyar válogatott legközelebb kedden, Skócia ellen játszik felkészülési mérkőzést.