Másodedzőként tért vissza a Chelsea-hez a klublegenda

GOLF - BMW PGA CHAMPIONSHIP 2018 2018 BMW CELEBRITY CHAMPIONSHIP EUROPEAN GOLF PGA ROLEX SPORT Tour WENTWORTH
Gianfranco Zola during the Celebrity Pro-Am day before the BMW PGA Championship on May 23, 2018 at Wentworth Club in Virginia Water, United Kingdom - Photo Phil Duncan / ProSportsImages / DPPI
Vágólapra másolva!
Gianfranco Zola, a Chelsea korábbi kiváló csatára másodedzőként tért vissza a londoni labdarúgócsapathoz.

"Örülök, hogy itt lehetek, csodálatos dolog ez számomra. Keményen fogok dolgozni a sikerekért, mert ez egy komoly kihívás" - nyilatkozta a Chelsea honlapján Zola, aki honfitársa, a szombaton kinevezett olasz Maurizio Sarri munkáját segíti.

Gianfranco Zola a golfpályáról visszatér a focipályára Forrás: DPPI/ Phil Duncan

Zola 1996 és 2003 között 311 mérkőzésen nyolcvan gólt szerzett a londoni Kékek színeiben, és KEK-et, FA Kupát, Ligakupát, illetve európai és angol Szuperkupát is nyert a csapattal. Játékosként 2005-ben vonult vissza, azóta edzőként a West Ham United, a Watford, a Cagliari, a Birmingham City és a katari al-Arabi SC csapatánál is tevékenykedett. Új szerződése három idényre szól.

"Nagyszerű volna, ha sikeresek lennénk Maurizióval. Mindent megteszek ezért, ahogyan korábban játékosként is. Izgatottan várom az új kihívást, szeretném, ha jól kezdenénk a szezont" - mondta az 52 éves Zola, akit a klub honlapján "minden idők egyik legjobb Chelsea-játékosának" neveztek.