Vizsgálat indult a valladolidi pálya minősége miatt

Barcelona
Real Valladolid's Spanish defender Javi Moyano (L) falls beside Barcelona's Brazilian midfielder Philippe Coutinho during the Spanish league football match between Real Valladolid and FC Barcelona at the Jose Zorrilla Stadium in Valladolid on August 25, 2018. / AFP PHOTO / Benjamin CREMEL
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó La Liga vezetősége eljárást indított annak érdekében, hogy kiderüljön, miért volt játékra szinte alkalmatlan állapotban a Real Valladolid pályája a bajnoki címvédő FC Barcelona elleni szombat éjszakai mérkőzésen.

A Jose Zorilla Stadionban kedden fektették le a gyepszőnyeget, melyről már a meccs előtti bemelegítés során kiderült, hogy túl laza, s felülete töredezett. A találkozó során szinte minden egyes megmozdulásnál kifordult egy-egy gyeptégla a talajból, s a meccs előrehaladtával folyamatosan romlott a pálya állapota, így nehéz volt rajta passzolni.

- összegezte véleményét Gerard Pique, a katalánok védője, aki annak a reményének adott hangot, hogy az illetékesek megteszik a szükséges lépéseket, hogy többé ilyen ne fordulhasson elő a spanyol bajnokságban.

A La Liga vasárnapi közleményében azt írta, hogy megkezdték az eset felderítését, s a cél, hogy kiderüljön, kit terhel a felelősség a problémáért.

A szombati mérkőzést a Barcelona nyerte 1-0-ra.