Titokban akarta tartani, hogy eladta londoni rezidenciáját Katar miniszterelnöke

Vágólapra másolva!
Katar tavaly hivatalba lépet jelenlegi miniszterelnöke, Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani sejk, eladta londoni luxusingatlanát, amelyet még 2021-ben vásárolt. Az ügylet még tavaly bonyolódott, de csak most kapott nyilvánosságot, köszönhetően a Bloomberg beszámolójának. A kúria London elitnegyedében, a Mayfairben található, a Hyde Park közelében, közelebbit azonban nem lehet arról tudni.
Vágólapra másolva!

Katar tavaly hivatalba lépet jelenlegi miniszterelnöke, Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani sejk, eladta londoni luxusingatlanát, a tranzakció már csak értéke miatt is figyelmet érdemel. A hírügynökség úgy tudja, hogy a luxusingatlant 39 millió fontért adták el. Ez kb. 17,6 milliárd forint.

Az eladási árral az ügylet London, sőt, az egész világ egyik legnagyobb tavalyi ingatlanüzletét képviseli.

london, mayfair
London elitnegyedében, a Mayfair-ben áll a luxusingatlan 
Fotó: Finn / Unsplash

A másik érdekes körülménye az eladásnak, hogy Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani sejk, aki Katar egyik legvagyonosabb családjának tagja, egyes értesülések egy hozzá hasonlóan nem csak ultragazdag, hanem egyúttal nagyon befolyásos katarinak adta el a luxusotthont. Függetlenül attól, hogy a sejk a tranzakciót magánemberként, és nem miniszterelnöki minőségében bonyolította, a Bloomberg megkereste a katari kormányt kommentárért, azonban nem reagáltak az érdeklődésre. Egyetlen forrásból sem erősítették meg hivatalosan az új vevő személyét, de szinte biztos, hogy az ügyletet közvetítő bevonása nélkül bonyolították a felek.

Az eladásnak praktikus okai lehetnek, ahogy annak is, hogy a tranzakciót a felek közvetlenül bonyolították. Egyrészt megspórolhatók az ügynökségi díjak, melyek egy ekkora tranzakciónál jelentékeny összeget képviselnek. Másrészt az ingatlanátírással megelőzhető, hogy jelentős adófizetési kötelezettség keletkezzen az örökös oldalán akkor, ha esetleg a tulajdonos meghal.

Felvétel a katari miniszterelnökről:

image

Tavaly kevés ennél nagyobb értékű tranzakció bonyolódott a londoni ingatlanpiacon. Novemberben kötötték az egyik legnagyobb üzletet, amikor Mohammed bin Zayed Al Nahyan sejk, az Egyeült Arab Emírségek elnöke, gigantikus összegért, 65 millió fontért megvásárolta új ingatlanát London Chelsea negyedében. Az kúria még a 2000-es évek elején épült.

További érdekes ingatlanpiaci hírekért kövesse Ingatlanbazár rovatunkat! A rovatban legutóbb például Matthew Perry házáról, illetve Muhammad Ali egykori Los Angeles-i villájáról írtunk.

Árverésre bocsátották Muhammad Ali egykori Los Angeles-i olasz reneszánsz stílusban épült kastélyát, a licit április 26-án indult és egészen május 15-éig tart. 

A több mint 100 éves Hancock Parkban található rezidenciát 1979-ben vásárolta meg a néhai bokszlegenda. A John C. Austin építész által tervezett palotát, amely olyan helyi nevezetességek közvetlen szomszédságában áll, mint a Los Angeles-i városháza és a Griffith Obszervatórium, 1984-ig Ali és családja lakta Az aukciósház közlése szerint az ingatlanban a legendás sportoló olyan A-listás hírességeket látott vendégül, mint Sylvester Stallone, Clint Eastwood és Michael Jackson.