Kígyót láttak az egyik vonaton, a teljes közlekedést leállították

Vágólapra másolva!
Kígyót láttak az egyik forgalmas tokiói elővárosi vonalon az utasok vasárnap este. Emiatt közlekedést leállították, ami több ezer utast érintett. Végül tovább engedték a vonatokat, de a kígyót csak később találták meg.
Vágólapra másolva!

Utasokkal tömött elővárosi vonaton láttak kígyót az utasok vasárnap este. A Tokió városi-elővárosi közlekedésében jelentős szerepet betöltő Jamanote-vonalon a közlekedést átmenetileg leállították.

A Kyodo News beszámolója szerint egy utas, aki a Shibuya állomáson szállt le a vonatról, az állomás személyzetének jelezte, hogy az egyik szerelvényen kisméretű kígyót láttak mozogni a fülke padlóján. A vonatot – és ezzel a körgyűrűn közlekedő elővárosi vonal forgalmát – a Komagome állomáson leállították.

Az incidensben senki nem sérült meg.

Az elővárosi vonalat üzemeltető East Japan Railyway munkatársai átkutatták a vonatot, de nem találták meg a kígyót. A forgalmat nagyjából egy órányi felfüggesztés után, 18 órakor újraindították.

A leállás 2700 ingázó utas közlekedését érintette.

A kígyóriasztás ugyanakkor nem vaklárma volt. Az érintett szerelvényt ugyanis később a depóban újra átvizsgálták a vasúttársaság munkatársai. Az egyik dolgozó az ülések alatt rábukkant a hüllőre. Az alig 20 centiméter hosszú kígyót a rendőrségnek adták át.

A felvételen az elővárosi vonal egyik állomása:

image

A hatóság közölte: nem kaptak bejelentést lakásból elszökött, kedvtelésből tartott kígyóról, és az állatot eddig nem is kereste senki. Egyelőre a hüllőszakértői állásfoglalást várják, és ha igazolást nyer, hogy 

az elfogott állat nem mérges kígyó, akkor szabadon engedik az állatot.

A japán vasúti közlekedésben a kígyó okozta fennakadás már a második, amely néhány héten belül történt. Igaz, az első alkalommal egészen más természetű okból állt le a forgalom, és nem elővárosi vonalon, hanem a híres japán golyóvonatok, a sinkanszenek forgalmát érintette egy különös incidens. 

Ahogy az Origo megírta, áprilisi közepén egy férfi azzal okozott fennakadást a vonatközlekedésben, hogy a peronról a sínek közé ugorva keresni kezdte mobiltelefonját, mert azt hitte, elejtette azt. Szerencsére a közlekedést időben felfüggesztették, és kiderült az is, hogy a férfi tévedett a mobilját illetően. A forgalom 37 percig állt a keresgéléssel összefüggésben. A buddhista szerzetes ráadásul nem találta meg készülékét. A rendőrség, illetve a vasúttársaság nem közölte, milyen következményei lesznek a férfi magánakciójának.