Kétszázmilliót és önkormányzati lakást is kaphatott a Gyurcsány-párti Niedermüller Péter választottja

niedermüller
Vágólapra másolva!
Ismét jelentkezett a rejtélyes ügyvéd, aki ezúttal egy mesébe illő gazdagodásra hívta fel a Magyar Nemzet figyelmét. A történet főszereplője a 2020-ban alakult kis cég, amely a következő évben már közel 200 milliós megbízást kapott az erzsébetvárosi önkormányzattól – állítja a Budapesti Prókátor, aki szerint a vállalkozás immár százmilliós vagyonnal rendelkező tulajdonos-ügyvezetője mindeközben szociális bérlakásban él a kerületben Niedermüller Péter DK-s polgármester jóvoltából.
Vágólapra másolva!

A Facebookon letiltott Budapesti Prókátor ismét e-mailben kereste meg a Magyar Nemzet szerkesztőségét: ezúttal egy „szerencsés” vállalkozó esetére hívta fel a figyelmüket. Az anonimitásához ragaszkodó állítólagos erzsébetvárosi ügyvéd szerint a Hot-Home TTA Kft.-vel 2021-ben kötött szerződést a DK-s Niedermüller Péter vezette VII. kerület közel 200 millió forint értékben, amiből 120 millió volt a nyereség.

A cég tulajdonosa azonban egy önkormányzati szociális bérlakásban él a Dohány utcában.

A lap igyekezett utánanézni ezeknek az információknak. Az bizonyos, hogy az erzsébetvárosi önkormányzat honlapjának „Üvegzseb” menüpontjában, ahol a kerület nagy összegű szerződései lelhetőek fel, nincs szó a Hot-Home TTA Kft.-vel kötött bármilyen megbízásról. A szerződéseket felsoroló táblázatban igyekeztek keresni a cégnéven kívül a tulajdonos nevére vagy a címére, de egyetlen találatuk sem volt.

Vagyis, ha a Niedermüller Péter vezette kerület valóban szerződést kötött a Hot-Home TTA Kft.-vel, azt igyekszik eltitkolni

- írta a Magyar Nemzet. 

Az önkormányzat által a 2021-ben eladott ingatlanok listájával szintén nem jártak szerencsével: a legtöbb régi szerződés 2020-ból és 2021-ből elérhetetlen, a hozzájuk tartozó link vagy nem létezik, vagy pedig az önkormányzat honlapjára vezet.  

A szóban forgó vállalkozás egy esztendővel a megbízás előtt, 2020-ban jött létre, fő tevékenysége a saját tulajdonú ingatlan adásvétele.

A cég az első évben 2 millió forintnyi nettó árbevételt ért el, adózott eredménye pedig közel mínusz 2 millió forint lett. 2021-ben azonban látszólag megütötte a főnyereményt: az értékesítés nettó árbevétele 192 millió forint lett, míg az adózott eredménye 118 millió forint.

Ez az értékesítést tekintve 9600 százalékos növekedést jelent egyetlen év alatt. A cég 2022-re látszólag visszatért a normál kerékvágásba: 9 milliós árbevétel mellett 5,6 milliós adózott eredménnyel büszkélkedhetett.

A Budapesti Prókátor szerint a hirtelen jött mesés gazdagodást az is árnyalja, hogy a cég tulajdonosa, Tari Tünde az önkormányzat szociális bérlakásában lakik a Dohány utcában. 

Ez védhetetlen 

– írta a Magyar Nemzetnek felháborodva az állítólagos erzsébetvárosi ügyvéd.

A lap emlékeztet, a Budapesti Prókátor eddig több korrupciógyanús ügyet is leleplezett Erzsébetvárosban. Kiderült például, hogy a Gyurcsány-párti Niedermüller Péter több millió forintos megbízást adott a veje, Horn Gábor által vezetett Republikon Intézetnek. Emellett a Republikon igazgatójának, Hann Péternek a korábbi munkahelye, a Weber und Mill Kft. 40 millió forintos megbízást kapott a kerülettől 2020 és 2023 között.  

Az is kiderült, hogy a ciklus elején áramlopási botrányba került gyurcsányista Borka-Szász Tamás felesége több erzsébetvárosi önkormányzati ingatlant is vásárolt. Nagypál Anikó, aki egyébként az V. kerületben DK-s önkormányzati képviselő, a 2021 végén és 2022-ben nyílt pályázaton megszerzett ingatlanokon néhány hónapon belül túladott, és vélhetően busás hasznot tett zsebre az ügyletből.  

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!