Menczer Tamás: A dollárbaloldal háborúpárti, és magyar katonákat küldene Ukrajnába - videó

UKRAINE - RUSSIAN SHELLING IN BAKHMUT 10KM FROM THE FRONTLINE
Fotó: Hans Lucas via AFP
Vágólapra másolva!
Amikor Gyurcsány Ferenc arról beszélt, hogy fegyver kell a kézbe, akkor belelökne minket egy háborúba – mondta Menczer Tamás napirend előtt hétfőn az Országgyűlésben. Napirend előtt még téma volt a baloldali újbudai pedofilügy, és a gyurcsányista Varju László jogerős elítélése is.
Vágólapra másolva!

Menczer Tamás, a Fidesz képviselője napirend előtt azt mondta, több német politikus a kötelező sorkatonaság ismételt bevezetéséről nyilatkozott. Mindez jól mutatja, hogy a háborúpártiak katonákat akarnak küldeni Ukrajnába, és a magyar katonákat is elvihetik - tette hozzá. Jól látszik, hogy az ukránok ebben a háborúban nem nyerhetnek, ezért sor kerülhet a külföldi csapatok bevetésére – mondta. 

 

 A háborúpárti magyar baloldal pedig azt mondta, háborúban fegyver kell a kézbe. 

Menczer szerint, amikor Gyurcsány arról beszélt, hogy fegyver kell a kézbe, akkor belelökne minket egy háborúba. Pocsék ember, aki nem akar meghalni Ukrajnáért – mondta a Gyurcsány vezette baloldal. Ki az a magyar, aki meg akar halni Ukrajnáért? – tette fel a kérdést a fideszes képviselő. Egy háborúban tényleg mindent elveszíthetünk – tette hozzá. A NATO pedig 100 milliárd dollárt akar belepumpálni a háborúba – ismertette a képviselő. 

Június 9-én csak a béke, csak a Fidesz. 

Minderre Illés Boglárka, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államitkára azt válaszolta, a magyar kormány továbbra is a tűzszünetre, és a békére összpontosít. 

Háborús eszkaláció

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője napirend előtt azt mondta, egyre közelebb sodorják az európai politiksuok nyilatkozatai a kontinenst a III. világháborúhoz. Elődeink levonták a megfelelő konzekvenciákat, és elkerülhetőnek tűnt, hogy ne ismétlődjenek meg a korábban látott borzalmak – tette hozzá. Létrejött egy nemzetközi szabályrendszer, aminek az alapja a békés rendezés volt - hangsúlyozta a képviselő. Simicskó felhívta a figyelmet arra is, hogy a béke igen nagy érték, és ezt meg kell becsülni. Ha nem állítjuk meg a háborús pszichózist, akkor annak nagyon súlyos következményei lehetnek – mondta Simicskó. Szólt arról is, hogy több uniós vezető a háború további eszkalációját szolgáló nyilatkozatot tett. 

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2024.05.13., UkránOroszháború
Egyre súlyosabb a háborús helyzet
Fotó: AFP

Minderre Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt válaszolta, egyre közelebb jutunk a háborúhoz. Nagyon úgy tűnik, nincsen fék az eszkalációs vonaton – tette hozzá. Korábban az uniós vezető azt mondták, az egész uniós gazdaságnak kéne háborús üzemmódba kapcsolnia.

 Ez nem a mi háborúnk.

Az európaiak most sem akarnak mást, mint korábban: békét és gyarapodást – ismertette. 

Hosszú hónapok óta hallgat a momentumos képviselő

Türelmetlenül vártuk, hogy végre beszámol az újbudai pedofil-botrányról, amikor Ön alpolgármester volt a kerületben, és ezért a területért fele – mondta Rétvári Bence Orosz Annának (Momentum).  A Belügyminisztérium államtitkára rámutatott arra, hogy az érintett férfivel hatmilliós szerződést is kötött a baloldali önkormányzat. Amikor az egész ügy kiderült, csak akkor lépett az önkormányzat - tette hozzá.  

PikóAndrás, OroszAnna
Orosz Anna (baloldal) is hallgat az újbudai pedofilbotrányról 
Fotó: Facebook

Önnek lassan két hónapja egyetlen szava sem volt ebben az ügyben.  

Rétvári rámutatott arra is, hogy a Momentum miközben tehetett volna valamit a gyermekvédelmi ügyekben, akkor nem léptek, miközben folyamatosan gyalázták a kormánypártok által kezdeményezett gyermekvédelmi népszavazást. Az államtitkár rámutatott arra is, hogy az elmúlt egy évtizedeben a felére csökkent a nélkülözésben lévő gyermekek aránya. 

Jó lenne, ha a baloldal tiszteletben tartaná a bírósági ítéleteket

Nagyon jó lenne, ha a baloldal tiszteletben tartaná a bíróságok ítéletét, Gyurcsány Ferenc is rendszeresen megfenyegeti a bíróságokat, ha neki nem tetsző ítélet születik – mindezt Répássy Róbert válaszolta Vajda Zoltánnak (MSZP) napirend előtt az Országgyűlésben. Jó lenne, ha végre felszólítanák a szövetségesüket, Varju Lászlót, ha az ellen szóló jogerős ítélet után végre lemondana – tette hozzá, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára.