Óriási formában a magyar NHL-kapus

Vay Ádám, jégkorong
Szentpétervár, 2016. május 11. Vay Ádám kapus az oroszországi jégkorong-világbajnokság B csoportjának negyedik fordulójában Finnország ellen játszott mérkőzésen Szentpéterváron 2016. május 11-én. (MTI/AP/Dmitrij Loveckij)
Vágólapra másolva!
Vay Ádám parádésan védett, nagyban neki is köszönhette a Minnesota Wild, hogy megszerezte első győzelmét az NHL utánpótlástornáján.

A Traverse Cityben rendezett Prospects Tournament utolsó napján a Minnesota Wild a hetedik helyért játszott a Chicago Blackhawksszal, miután a csoportkörben mindhárom meccsét elveszítette - számolt be a Jégkorongblog.

A helyosztón Vay Ádám kezdett a kapuban, 40 percig nem esett gól, majd a harmadik harmadban a Chicago szerzett vezetést. A Wild előbb egyenlített, majd a záró percben két tovább találatot ért el - az utolsót 0,2 másodperccel a vége előtt.

Forrás: MTI/AP/Dmitrij Loveckij

Vay Ádám

26 lövést fogott, és 96,3 százalékos hatékonysággal védett.

A 22 éves kapus három meccsen jutott szóhoz. A Dallas ellen csereként állt be, és egy nagy védéssel kezdett, végül az összes kapujára érkező - kilenc - lövést megfogta.

A Carolina Hurricanes ellen 3-0-ról jött fel 3-2-re a Minnesota, edzője szerint ebben a 196 centis kapusnak is nagy szerepe volt. A legjobbját azonban a helyosztón nyújtotta. Derek Lalonde vezetőedző szerint a csapat kapusai végig kiválóan játszottak. "Kapusaink végig élesek voltak és bíztak magukban. Kontrollálták a kipattanókat, tartást adtak a csapatnak."