Vágólapra másolva!
Egy svéd újságíró, Magnus Nyström az Expressennek írt tényfeltáró cikkében azt írja, az NHL-ben játszó jégkorongozók között rengetegen fogyasztanak rendszeresen kokaint. Van, aki a rájátszásban is beállva lépett jégre.

Nyström öt (egykori és jelenlegi) NHL-játékossal beszélgetett, akik egybehangzóan állították, az alkohol és a drogok nagyon is jelen vannak az amerikai profi hokiliga játékosai között. "A kokain jobb, mert nem leszel tőle másnapos" – mondta egyikük az újságírónak.

"Már ment a rájátszás, és mindenki igyekezett a legtöbbet kihozni magából, de volt két játékos, akikkel valami nem stimmelt. Még a legközelebbi barátaik is meglepődtek rajtuk. A két játékos egyszerűen megőrült. Elment az eszük. Csak mentek, mint a mérgezett egér, mi meg nem értettük, mi van velük. Aztán felhívtam egy svéd csapattársukat, és megkérdeztem, hányadán állunk.

A meccsnapon nem is lehetett hozzájuk szólni."

Börje Salming volt az első svéd hokis, aki beismerte, hogy kokainozott – eltiltották Forrás: Origo

Az egykori játékosok elmondták, már a 90-es években megszokott volt, hogy a bulikon kokaint fogyasztottak, de a drogtesztek szaporodása, a szűrési eljárások fejlődése, és így a lebukás veszélye is akkora lett, hogy sokan leálltak.

Egy másik, jelenleg is aktív jégkorongozó elmondta, megdöbbent, amikor egy csapatbulin simán körbejárt egy marihuánás cigaretta. "Számomra ez drog, de Amerikában úgy kezelik, mint mondjuk az alkoholt. Nekem ez is furcsa volt."