Vágólapra másolva!
Ha bejut a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé az Oltchim Valcea nőikézilabda-csapata, akkor a Győri Audi ETO vagy a norvég Larvik elleni elődöntőt akár a bukaresti Nemzeti Stadionban is rendezheti. Az biztos, hogy az eddigi hazai pályától elbúcsúzik.

Kulcsemberét veszítette el a Krim

Hiába kezdte két vereséggel a Bajnokok Ligája középdöntőjét a román Oltchim Valcea nőikézilabda-csapata, a Zvezda Zvenyigorod elleni két győzelem, illetve a múlt heti, Ferencváros elleni dabasi hétgólos siker vissza az esélyt a négy közé jutásra.

Ehhez csupán annyi kell, hogy a Ferencváros ne szerezzen több pontot a Zvezda elleni utolsó csoportmérkőzésen, mint amennyit a Valcea szerez a Krim Ljubljanával szemben.

Nagyon fordult a világ a románokkal, hiszen a csődbe jutott csapat most már gigabevételről álmodik, amivel nemcsak adósságát tudná kiegyenlíteni, de a kifizethetné azokat a játékosait is, akik év elején a román szövetségnél feljelentették az elmaradt bérek miatt.

A valceai Traian-csarnok 3000 férőhelye ugyanis minden bizonnyal kevés lesz, a Pro Sport azt írta, a 2010-es Viborg elleni BL-döntő idején 30 ezer jegyigénylés futott be. Márpedig a legnagyobb szóba jöhető csarnok a bukaresti Sala Polivalenta csak 5000 férőhelyes, egy a Romexpo területén speciálisan kialakított pálya is maximum 8000 embert fogadhatna be.

Forrás: AFP/Barbara Sax
a bukarest Nemzeti Stadion Forrás: AFP/Barbara Sax

Marad a bukaresti National Arena, amelyben 50 ezer szurkoló fér el. A Pro Sport kiszámolta, hogy csak a jegybevételből 15 eurós átlagárral számolva 750 ezer euró folyhatna be, és akkor még nem beszéltek televíziós és reklámbevételről.

"Meg kell majd vitatnunk ezt a lehetőséget is, az biztos, hogy ha elődöntőt és döntőt játszunk, akkor nem Valceában lesznek a meccseink" - nyilatkozta Peter Berbecaru, a klub elnöke.

A Parken-stadionban már volt kézimeccs

Tavaly hasonlóval próbálkozott az azóta megszűnt AG Köbenhavn csapata is, amely a férfiak BL-negyeddöntőjében a szintén behúzható tetővel rendelkező koppenhágai Parken-stadionban 21 300 néző előtt verte meg a spanyol Barcelonát.