Vágólapra másolva!
A leukémiával kezelt Karl Erik Böhn újabb megpróbáltatás elé néz, néhány hét múlva csontvelő-transzfúziót kap, aminél a húga lesz a donor. A norvég szakember minden nap azért küzd, hogy visszatérhessen a magyar nőikézilabda-válogatott kispadjára.

Az összesen hat kemoterápia után otthon lábadozó edző nemrég esett át vérteszten, ami jó eredményt hozott, de a korábbi 86 kiló helyett még mindig csak 68 kilós. "A szeretteim jelenléte erőt ad" - mondta Böhn a Blikknek adott interjúban. "Ez rám is fér, mert nagyon gyenge vagyok. Naponta sétálok kicsit a környéken, néha boltba is betérek, de hamar kifáradok. Így leginkább a szobában tévézek. Sajnos sokat fekszem az ágyban."

Böhn elmondta, a következő lépés a gyógyulásához a csontvelőtranszfúzió lesz, amit augusztus végén vagy szeptember elején kaphat meg. A donor a húga Vigdis Böhn lesz. "Utána hat hétig lábadozom, hosszú küzdelem elé nézek. Persze azt sem tudni, hogy azután végleg legyőzöm-e a betegséget. Ám edzőként azzal biztatom magam, hogy a pályán nehéz helyzetben, emberhátrányban is lehet gólt szerezni."

A magyar nőikézilabda-válogatottal tavaly Eb-bronzot nyerő szakember elmondta, az álma az, hogy visszatér Magyarországra, s újra ő lesz a női válogatott kapitánya. "Azért küzdök mindennap, hogy ez valóra váljon. Sokat jelent, hogy a szurkolók és a játékosaim rendszeresen keresnek, a szeretetük erőt ad. Sajnos minden üzenetre nem tudok válaszolni, nincs hozzá elég erőm. De imádom az országukat és az embereket, hiszem, hogy látjuk még egymást."