Vágólapra másolva!
A világbajnokság talán legjobban védekező csapata ellen lép pályára a magyar nőikézilabda-válogatott a délutáni nyolcaddöntőben. A spanyolok szövetségi kapitánya, Jorge Duenas továbbjutást vár, de azt mondja, a Görbiczcel és Tomorival támadó magyarok ellen nem lehet kihagyni egy pillanatra sem.

Eddig 115 mérkőzésen irányította a spanyol nőikézilabda-válogatottat Jorge Duenas, aki 2007-ben vette át a csapat irányítását. A tavalyi sikertelen Európa-bajnoki szereplés után idén többet vár tanítványaitól, ehhez délután Magyarország ellen kellene nyernie a szerbiai világbajnokság nyolcaddöntőjében.

"Eddig nagyon jól játszottunk, és azt hiszem, ha nem az első fordulóban játszunk Norvégiával, akkor talán ki sem kapunk. Jó érzésekkel várom a magyarok elleni csatát" - nyilatkozta Duenas.

Jorge Duenas Forrás: AFP/Javier Soriano

Spanyolország öt meccsen átlagban 18,2 gólt kapott, azaz kifejezetten jó a védekezése, ráadásul a kapuban Silvia Navarro is sokat segít. "Nagyon koncentrálunk a védekezésre, hiszen az a jó kézilabda alapja, és ez nyugalmat ad a támadásokhoz is" - tette hozzá.

"Jó napot kell kifognunk, mert most már nincs hibázási lehetőség. Az eddigiekkel elégedett vagyok, talán csak az argentinok ellen nem tudtunk kellőképpen felpörögni, de a lengyelek elleni győzelem után ez érthető volt. A magyarok ellen azonban nem lazíthatunk védekezésben, mert a magyarok Görbiczcel és Tomorival nagyon jók támadásban."

Duenas elmondta, látta a magyarok Németország és Románia elleni csoportmérkőzését, és tisztában van azzal, hogy a magyar nézők kiváló hangulatot tudnak varázsolni a lelátóra.

"Mindenekelőtt remélem, hogy a játékvezetőket ez a hangulat nem befolyásolja majd, egyébként azt hiszem, meg tudunk birkózni a feladattal. Két éve, a brazíliai világbajnokságon már bebizonyítottuk ezt, amikor meg tanultunk kezelni a hazai pálya nyomását" - célzott arra, hogy 2011-ben a negyeddöntőben 27-26-ra legyőzték a hazai csapatot.

Tomori a tavalyi Eb-n tizenkét gólt szerzett a spanyolok ellen Forrás: MTI/Illyés Tibor

A két csapat az utóbbi években szinte mindig összetalálkozott egymással nagy világversenyeken, az eddigi tizennyolc mérkőzésen kilenc magyar, négy spanyol győzelem és öt döntetlen született.

A tavalyi Európa-bajnokságon 32-31-re nyertünk - Tomori tizenkét gólt szerzett -, utoljára pedig öt éve, a 2008-as macedóniai Eb-n kaptunk ki (21-23).

A vasárnapi nyolcaddöntők eredményei:
Németország - Angola 29-21 (13-10)
Lengyelország - Románia 31-29 (13-17)
Franciaország - Japán 27-19 (12-9)
Dánia - Montenegró 22-21 (11-12)

A hétfői program:
17.30: Magyarország - Spanyolország (tv: Sport1)
18.00: Brazília - Hollandia
20.15: Norvégia - Csehország
20.45: Dél-Korea - Szerbia