Halvány remény a kézivébé-részvételre

Iváncsik Tamás, kézilabda
SWEDEN, Jönköping : Hungary's Tamas Ivancsik reacts after scoring during their 22nd men's Handball World Championships match Hungary vs Germany at the "Kinnarps Arena" sports hall on January 24, 2011 in Jonkoping. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
Mivel Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek visszaléptek a 2015-ös katari férfi kézilabda-vébéről, felcsillant a remény, hogy esetleg a magyar válogatott is ott lehet a tornán. Sok esély nincs rá, hiszen elvben Ázsiából kellene betölteni a két kieső helyét, de láttunk már ennél furcsábbat is mostanában az IHF-től. 

Bahrein és az EAE az országok közötti politikai problémák miatt léptek vissza a vébérészvételtől, pedig a 2014-es Ázsia Bajnokság második és harmadik helyezettjeként automatikus indulási jogot szereztek.

A logikus lépés a mögöttük végzett csapatok meghívása lenne, de hasonló okból kifolyólag valószínűleg Szaúd-Arábia, Kuvait és Omán sem vállalná a részvételt, így maradna az ötödik helyen végzett Dél-Korea.

Egyből beindultak a pletykák, hogy esetleg európai csapatokkal töltenék fel a létszámot, és a selejtezőben meglepetésre kieső Izland már tűkön ülve várja a döntést. Ez némi esélyt kínálhat a Szlovénia ellen elbukó magyar válogatottnak is, de azért nem sokat, még ha az IHF-nek volt is olyan húzása, amihez képest smafu lenne Izland és Magyarország vébérészvétele.

Hátha Forrás: AFP/Franck Fife

A 2015-ös világbajnokságra kijutott Ausztráliával váratlanul közölte az IHF, hogy mégsem indulhatnak el a vébén, helyettük Németország utazhat Katarba. Pont.

Kerestük a Magyar Kézilabda Szövetséget, ahol tudnak a lehetőségről, de egyelőre csak tájékozódni próbálnak. Amint lesznek további híreink, megosztjuk olvasóinkkal.