Vágólapra másolva!
Idegenbeli vereséggel zárta az Európa-bajnoki pótselejtezőt a magyar férfikosárlabda-válogatott, amely utolsó mérkőzésén kikapott Svédországban. Meszlényi Róbert csapata korábbi három sikerével már bejutott az Eb-t megelőző kvalifikációba.

Eredmény, C csoport, 4. játéknap:
Svédország - Magyarország 73-67 (42-35)
pontszerzők:
Nyström 20/9, Kjellbom 12, Levin 10, Copeland 9, Palm 9, Ringström 7/3, Nnamaka 5, Akyüz 1, illetve Gulyás 20, Dávid 17, Báder 12, Mészáros 4, Sitku 3/3, Horváth 3/3, Fodor 3, Dénes 3, Kálmán 1, Kámán 1.

A körcsarnokbeli "odavágón" 75-68-ra diadalmaskodó magyarok a második negyed derekáig vezettek, majd a belelendülő hazaiak - főként a pontgyáros Nyström révén - a félidőig fordítottak.

A nagyszünet után 20-8-as rohamot produkált a skandináv gárda, de a túloldalon megrázta magát a Görögországban légióskodó Gulyás, így ismét kiegyenlített lett a küzdelem. Az izgalmas hajrá a svédeknek sikerült jobban, a Meszlényi-együttesben ezúttal is Gulyás Róbert és Dávid Kornél remekelt.

A végső kvalifikációs villámtornára közvetlenül a szeptember 16-án kezdődő szerb-montenegrói kontinensviadal előtt - szeptember 11-től - kerül sor Újvidéken, ahol a három pótselejtezős csoportgyőztes dönti el, melyik vehet részt a kontinenstornán. Magyarország mellett Izrael és Csehország lesz résztvevő.