Vágólapra másolva!
A vendég Cleveland Cavaliers hosszabbítás után 95-93-ra legyőzte a Golden State Warriors csapatát az NBA döntőjének második mérkőzésén, így 1-1-re áll az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc.

eredmény, döntő, 2. mérkőzés:
Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 93-95, hosszabbítás után
A párharc állása: 1-1.

A Cleveland alig több mint három perccel a vége előtt 11 ponttal vezetett, az első meccset megnyerő Golden State azonban fokozatosan tornázta vissza magát. Fél perccel a vége előtt a Cavs két ponttal vezetett, és támadhatott, Iman Shumpert dobása azonban a gyűrűt sem találta el, így kapott egy esélyt a hazai csapat.

A labda szokás szerint az alapszakasz legjobbjának választott Steph Curryhez került, aki egy csellel két embert is becsapott a hárompontos vonalnál, majd elegáns mozdulattal egyenlített, így az első meccshez hasonlóan ismét hosszabbítás következett.

Amelyben öt ponttal is vezetett a Cleveland, de húsz másodperccel a vége előtt mégis a Golden State állt jobban. LeBron James megindult, hogy visszavegye a vezetést csapatának, de a Cavs sztárját leblokkolták, a támadás végén azonban Matthew Dellavedova leszedett egy lepattanót, mire a hazaiak odaütöttek neki, ő pedig mindkét büntetőt bedobta.

Curry ezúttal sokkal rosszabbul célzott, mint szokott Forrás: AFP

Egypontos Cleveland-vezetésnél ismét a Golden State következett, Curry azonban homályt dobott, vagyis sem a palánkot, sem a gyűrűt nem érte a labdája, amit James kaparintott meg, és egy szabálytalanság után két büntetőt dobhatott, amiből csak az egyiket küldte a helyére.

4,4 másodperccel a vége előtt a Warriors az utolsó szalmaszálat próbálta megkaparintani, de elszórták a labdát, így a Cleveland örülhetett, Jamesből ki is szakadt egy akkora üvöltés, hogy a csarnok is beleremegett. A Cavs kulcsembere tripladuplával zárt, 39 pontot, 16 lepattanót és 11 gólpasszt jegyzett a pályán töltött 50 perce alatt, a másik oldalon Curry 19 pontot szerzett, de 23 mezőnykísérletéből csak 5 esett be.

A sorozat harmadik mérkőzésére Clevelandben kerül sor közép-európai idő szerint szerda hajnalban.