Vágólapra másolva!

Mancini a 2000/01-es szezont a Lazio másodedzőjeként kezdte, s firenzei munkavállalásáról csak jövő szerdán döntenek az illetékesek (Olasz Labdarúgó Szövetség, az edzőbizottság és a futball liga). Ezért a Bari elleni bajnokin Luciano Chiarugi irányítja az együttest.

Mario Sconcerti, a Fiorentina alelnöke bízik abban, hogy Mancini zöld utat kap, s az esélyekkel kapcsolatban több példát említett. Marco Tardelli az utánpótlás-válogatottól szerződött szezon közben
az Internazionaléhoz, s néhány évvel ezelőtt Arrigo Sacchi a felnőtt nemzeti együttestől távozott az AC Milanhoz.

Eugenio Faschetti, a Bari vezetőedzője viszont nem örülne annak, ha az egykori kiváló játékos elfoglalhatná a Fiorentina kispadját: "A szabályt azért hozták, hogy megakadályozzák az edzők vándorlását, így Mancini csak a Laziónál kaphatna feladatot."

A firenzeiek szándékát az is meghiúsíthatja, hogy kiválasztottjuk egyelőre még nem rendelkezik megfelelő képesítéssel. Hallgatója az edzőképző-iskolának, de még nem fejezte be azt.

Fatih Terim, a Fiorentija korábbi trénere hétfőn mondott le, s a vezetők néhány órával később nevezték ki Roberto Mancinit.

Ajánló: