Törölték a MotoGP-idénynyitó időmérőjét

Horizontal
Movistar Yamaha MotoGP's Spanish rider Maverick Vinales sits in the team's garage during the first day of 2017 MotoGP pre-season test at the Sepang International Circuit on January 30, 2017. / AFP PHOTO / MANAN VATSYAYANA
Vágólapra másolva!
Törölték a MotoGP idénynyitójának időmérő edzését a rossz időjárás miatt. A rajtsorrendről a szabadedzések eredménye döntött, ez alapján a Yamaha spanyol motorosa, Maverick Vinales indulhat majd az élről.

Bár a szervezők már hetekkel korábban bizonygatták, hogy még esőben is versenyezhetnek majd a MotoGP-pilóták a villanyfényes katari idénynyitón, ehhez képest szombaton elmaradt az akció.

Vinales a garázsban kuksol Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

Éjszaka heves eső áztatta a Losail International Circuitet, szombaton fújt a szél, és még mindig állt a víz a pályán. A versenyigazgatóság folyamatosan módosítgatta az időmérő edzés időpontját, végül törölte is azt, miután újra eleredt az eső, és nem javultak a körülmények.

Így tehát az első három szabadedzés kombinált eredménye határozta meg a rajtsorrendet. Nem meglepő módon az előszezont totálisan uraló Yamaha-újonc, Maverick Vinales indulhat az élről.

Az első sorból a Suzuki Ecstar motorosa, Andrea Iannone, illetve a vb-címvédő Marc Marquez (Repsol Honda) indulhat még.

A második sor: Johann Zarco (Monster Yamaha), Andrea Dovizioso (Ducati), Scott Redding (Octo Pramac). Hová tűnt Valentino Rossi és Jorge Lorenzo? A kilencszeres világbajnok a 10., a Ducatihoz igazolt spanyol a 12. helyről indulhat majd. Mindketten elismerték, hogy akad még munkájuk a gépükkel.