Társoldalunk:

Közel hatszáz lóerős autó vezetésére készül a 16 éves pilóta

2017.07.27. 15:46

Nem mindennapi lehetőséget kapott Keszthelyi Vivien az Auditól: a 16 éves magyar pilóta augusztus elején Németországban a nürburgringi 24 órás versenyen is győztes, közel 600 lóerős Audi R8 LMS-t vezeti majd. A felkészülés részeként most a kecskeméti gokart pályán körözött egy versenygokarttal az Audi TT Kupa történetének első magyar pontszerzője.

Keszthelyi Vivien versenygokarttal is készül a közel hatszáz lóerős Audi R8 vezetéséreForrás: SpeedLight Photo Agency/Muranyi Gabor

Bár a TT Kupában elsőkerekes autókkal versenyeznek a német túraautó-bajnoksággal (DTM) azonos időpontokban és helyszíneken, az Audi tehetséggondozó akadémiáján fontosnak tartják, s a program része, hogy Keszthelyi folytassa a felkészülést a jövőre annak érdekében, hogy később a GT-kategóriában, hátsókerék meghajtású autókkal is megállja a helyét.

Éppen ezért, hiába óriási a lóerő különbség, a gokartozás jó alapot jelent a hátsókerék meghajtású autók vezetéséhez.Keszthelyi Vivien pályafutása során mindössze ötödik alkalommal ült az általában pályakezdők által használt gokartban, profi versenygokartot pedig életében először vezetett és jó időket ért el az európai színvonalú kecskeméti gokartpályán.

Keszthelyi Vivien a kecskeméti pályán körözött egy versenygokarttalForrás: SpeedLight Photo Agency/Muranyi Gabor

Keszthelyi Vivien a következő hetekben továbbra is gőzerővel készül a TT Kupa folytatására. A sorozat következő hétvégéjére a hollandiai Zandvoortban kerül sor augusztus 18. és 20. között.