Társoldalunk:

Ütős páros Michelisz ellenfelei között

2018.02.22. 15:54

Újabb név vált ismertt és biztossá Michelisz Norbert ellenfelei közül az idén bemutatkozó FIA túraautó-világkupában. A magyar versenyző korábbi csapattársa, Tiago Monteiro a túraautózás egyik legszínesebb alakjával, Tom Coronellel egy csapatban, a Boutsen Ginion Racingnél, Honda Civicekkel indul a WTCR-ben. 

Üldözőből üldözötté szeretne válni a FIA túraautó-világkupában a holland Tom Coronel. A Magyarországon is renkdívül népszerű versenyző szereplése most vált biztossá az április 7-8-án, Marokkóban startoló sorozatban. 

Tiago Monteiro (balra) és Tom Coronel a Boutsen Ginion Racing versenyzői lesznek idénForrás: Francois Flamand / DPPI/Francois Flamand

Nem is akárkivel: a portugál Tiago Monteiro csapattársaként, Honda Civic TCR-t hajtva, a Boutsen Ginion Racing pilótájaként hajtanak a bajnoki címre a túraautó-világbajnokság és a TCR International Series egyesítéséből létrejött sorozatban. A portugál csapata és autója már korábban ismert volt, most már az sem titok, hogy Coronel csatlakozik hozzájuk. A holland versenyző azt mondta, idén minden adott lesz a jó szerepléséhez, és élni is akar a lehetőségekkel, többé nem vadászni akar az előtte haladókra, hanem azt szeretné, ha rá vadásznának a mezőny tagjai.

Így néz majd ki Tom Coronel Honda Civicje a WTCR-benForrás: WTCR Press Office

Michelisz Norbert ugyanebben a bajnokságban az olasz BRC-nél, egy Hyundai i30 N TCR-vel versenyez majd.  

A WTCR versenynaptára:
Április 7-8.: Marokkó
Április 28-29: Magyarország
Május 10-12.: Nürburgring, Németország
Május 19-21.: Zandvoort, Hollandia
Június 23-24.: Vila Real, Portugália
Augusztus 4-5.: Termas de Río Hondo, Argentína
Szeptember 29-30.: Ningbo, Kína
Október 27-28.: Suzuka, Japán
November 15-18.: Makaó