Vágólapra másolva!
Hamarosan kezdetét veszi a Supersport világbajnokság, ahol Sebestyén Péter egyetlen magyar versenyzőként képviseli hazánkat. A fiatal motorversenyző már a véghajrában tart a felkészülésben. 

Magyarországon a téli időszakban kevesebb lehetőség van motorozni, ezért Sebestyén Peti és edzője Ormai Patrik egy különleges, személyre és sportágra szabott programot alkalmaznak a Spring Day Health Club falain belül. Ormai Patrik, Peti erőnléti edzője röviden összefoglalta a felkészülés fázisait:

„A felkészülést három szakaszra bontottuk. Az első az alapozás volt, ami most nálunk az ízületi mozgás terjedelmének, illetve az aszimmetriának a helyrehozását és alapvető erőgyakorlatokat jelentett.

Sebestyén Péter hamarosan újra versenyben Forrás: Faster Promotion

Sebestyén Peti nemrégiben tért vissza egy spanyolországi edzőtáborból. Az ott tapasztaltak bebizonyították számára, hogy szükség van minél komplexebb felkészülésre:

„Mindig is a misszióm volt, hogy rámutassak, mennyire szerteágazóak az edzéseim, és hogy szükség van egy ilyen programra ahhoz, hogy felvegyem a versenyt az élvonallal. Legutóbbi spanyolországi edzőtáboromban is bebizonyosodott, hogy mekkora szerepet kap a spanyoloknál a holt szezon és nekünk be kell hoznunk ezt a lemaradást valamilyen formában. Sajnos jelenleg annyit nem tudok motoron ülni, mint amennyi a legjobb lenne, de próbáljuk edzőtermes, Fit4Race és más edzésekkel elérni a hasonló formát.

A kőkemény felkészülés után jöhet a bizonyítás élesben Forrás: Faster Promotion

Most már közeledik a szezon, ezért kicsit visszaveszünk az edzésekből és több időt próbálok szentelni a pihenésnek is."

A Supersport Világbajnokság ausztrál tesztjei február 18-19-én lesznek, február 22-től pedig hivatalosan is elindul a szezon.

A Supersport Phillip Island-i versenyét a Spíler TV közvetíti.

Bár a Supersport kevésbé elterjedt, mint a MotoGP kategóriái, azonban így is az egyik legkeményebb bajnokság a nemzetközi porondon. Sok pilóta érkezik a GP kategóriáiból, főleg azért, mert technikailag nyitottabbak a lehetőségek, a mezőny pedig nagyon szoros. Bár idén erősek lesznek a Yamaha és Kawasaki motorok, a Honda csapatokat sem kell alábecsülni, így Sebestyén Peti is szeretne majd folyamatos pontszerző helyeken végezni a PTR Hondával és minél többször a TOP10-be kerülni.