Vágólapra másolva!
Bár a bajnokságban eddig az újpestiek sem tűntek túl acélosnak, Kisteleki István csapata mégis könnyedén győzte le a játékában minden elgondolást nélkülöző, zsinórban negyedik vereségét begyűjtő Vasast 4-2-re a Megyeri úton.

NB I, 4. forduló:
Újpest - Vasas 4-2 (2-1)
Megyeri út, 1500 néző
V: Juhos
Újpest: Posza - Kunzo, Korolovszky, Tamási, Medgyesi - Erős K., Poljakovic (Herczeg, 46.), Dvéri, Lőw - Tokody (Deme, 76.), Frunza
Vasas: Kövesfalvi - Hegedűs, Juhár, Tóth A. - Simek, Schindler, Szili, Cvetkovic (Zabos, 75.), Tóth N. (Polonkai, 46.) - Nagy I S., Gyánó (Zrilic, 60.)
gól: Kunzo (20.), Tokody (23.), Dvéri (63.), Herczeg (66.), illetve Szili (32.), Zrilic (79.)
sárga lap: Korolovszky (33.), Kunzo (34.), illetve Gyánó (34.)

20. perc: Dvéri jobb oldali szöglete után Kunzo hat méterről zavartalanul a kapu közepébe bólintott (1-0).

23. perc: Dvéri középen, három védő között ugratta ki Tokodyt, aki tíz méterről jobbal a jobb alsó sarokba gurított (2-0).

32. perc: Szili tizennégy méterről előbb az ötösön álló Gyánót találta el, majd a visszapattanó labdát egyből, gyönyörű mozdulattal a kapu jobb oldalába ollózta (2-1).

63. perc: Herczeg jobbról ívelt a másik oldalon érkező Dvérihez, aki lekezelte a labdát, majd hat méterről, ballal, a kapu közepébe pöccintett (3-1).

66. perc: Herczeg lépett ki középen, majd tizenöt méterről, a kilépő Kövesfalvi fölött a hálóba emelt (4-1).

79. perc: Újabb szépségdíjas góllal vigasztalódott a Vasas. Zrilic tizennyolc méterről, jobbal, a kissé kint álló Posza fölött a bal felső sarokba nyeste a labdát (4-2).

A kánikulához képest élénk iramban kezdődött a Borsodi Liga két nyeretlen fővárosi csapatának mérkőzése. A házigazdáknál az előző forduló negatív hőse, Korolovszky és Tokody került helyzetbe, míg a mások oldalon Szili dolgoztatta meg Poszát. Huszonhárom perc után Kovacic edző talán már a csomagolásra gondolt, hiszen a Vasas - védelme jelentős közreműködésével - két perc alatt két gólt is kapott. A jó formában játszó Szili azonban gyorsan válaszolt, látványos találata után fölénybe került a Vasas, sőt, a félidő végén az egyenlítésre is megvolt az esély, de az újpesti kapus Tóth Norbert közeli-, majd Szili távoli lövése után is hárított. A szünet után Dvéri Zsolt a harmadik gólpasszát is kioszthatta volna, ha az ötvenharmadik percben a balösszekötő helyén mélységből megiramodó Herczeg valamivel határozattab veszi célba a jobb alsó sarkot. Pár perc múlva a vendégek cseréje, Polonkai is észrevétette magát egy húszméteres bombával. Ezzel azonban nem sokra ment az angyalföldi gárda, mert az Újpest - lemásolva az első félidei koreográfiát - két perc alatt ismét kétszer volt eredményes és ezzel bebiztosította első győzelmét. Zrilic hiába szerzett ezután újabb meseszép gólt a Vasasnak, az előző bajnokság bronzérmese továbbra is pont (és csapat) nélkül áll a tabella alján.