Vágólapra másolva!
Az NB I B-ből kizárt Vasas futballcsapata az angyalföldi legenda, Illovszky Rudolf javaslatára a klub közelmúltbeli sztárjait felvonultatva edzőmeccset játszik csütörtökön 15.30-kor a Százhalombatta együttesével. A piros-kék klub "életben maradására" egyébként még van némi halvány remény: a Vasas a Kecskeméttel egyesülhet.

Angyalföldön nem adják fel. Illovszky Rudolf, a Vasas egykori legendás futballistája, majd edzője a klub NB I B-ből való kizárása után is hatalmas energiával küzd a piros-kék egyesület futballszakosztályának az életben tartásáért. A mesteredző ezúttal azt találta ki, hogy összeverbuválja a közelmúlt Vasas játékosait, és az általuk összeállított csapat játsszon edzőmérkőzést a Százhalombatta együttesével. A gondolatot tett, majd a különböző klubok edzői részéről megértés követte, így a Vasas-drukkerek közelmúltbéli kedvencei is pályára lépnek az Illovszky-stadionban.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A névsor mindenképpen érdekes, hiszen a keretben akad még aktív, valamint már visszavonult labdarúgó. Bicskei Bertalan, a Videoton vezetőedzője Végh Zoltánt, Garami József, az FTC szakmai igazgatója Thomas Sowunmit, Komjáti András, a Sopron mestere Tóth Andrást és Tiber Krisztiánt, Szabó András, az Újpest trénere pedig Simek Pétert és Juhár Tamást első szóra elengedte erre a mérkőzésre, noha az említett csapatok másnap vagy szombaton bajnoki mérkőzést játszanak.

Mindenesetre újra piros-kékbe öltözik a kapusok közül Végh Zoltán, Kövesfalvi István, a REAC hálóőre, valamint Gróf Attila, az angyalföldiek kapustrénere, a védők soraiban Mónos Tamás, Juhár Tamás, Tóth András, Geress Zoltán, Aranyos Imre, László András, a középpályán Simek Péter, Váczi Zoltán, Galaschek Péter, Sowunmi Thomas, s amennyiben Bozsik Péter, a ZTE vezetőedzője hozzájárul, Vincze Ottó is lehetőséget kap, míg a csatársor a Fischer Pál, Borgulya István, Tiber Krisztián, Jován Róbert kvartettből kerül ki.

Jött volna Schindler Szabolcs és Szilveszter Ferenc is, ám őket a csapat nehéz helyzetére és a közelgő Kispest elleni fellépésre tekintettel nem engedte el Supka Attila, a Békéscsaba múlt héten kinevezett szakvezetője.

Bye-bye Vasas!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=53004

Ismét pályán lesz viszont a szívbetegsége miatt kénytelen-kelletlen az aktív futballtól elköszönt Pál Zoltán, aki fiatalon történt visszavonulása óta edzőként segíti szeretett klubját. "Remek ötletnek tartom, és nagyon boldog vagyok, hogy létrejön ez a mérkőzés. Remélem, sok néző lesz kíváncsi az elmúlt években Angyalföldön szerepelt játékosokra. Bízom abban is, hogy jövőre minimum NB I B-s csapata lesz a Vasasnak, amire a REAC és a Kecskemét együttesével való tárgyalások jó előjelnek tekinthetők. A Vasasnak fenn kell maradnia a magyar labdarúgásban" - mondta Pál Zoltán.

A tárgyalások valóban zajlanak az említett klubokkal, jelen állás szerint azonban nagyobb az esély a Kecskeméttel, mint a rákospalotaiakkal való egyesülésre. Amennyiben pedig ez a variáció jön be, úgy a kecskeméti egylet költözne a fővárosba, mindezt pedig elősegítheti, hogy az alföldi klub elnöke komoly Vasas-szimpatizáns.

Bánki József