Vágólapra másolva!
Mádl Ferenc köztársasági elnök kedden a Sándor-palotában fogadta Grosics Gyulát, Buzánszky Jenőt, Sándor Károlyt, Várhidi Pált és Szepesi Györgyöt, akik mindannyian részesei voltak az Aranycsapat éppen 50 évvel ezelőtt az angolok felett aratott 6-3-as diadalának, melyet az évszázad labdarúgó-mérkőzésének tartanak.

Hetvenöt éves a legendás Sándor Csikar

Miután az államfő köszöntötte a legendás egyéniségeket, megtekintették az emlékezetes találkozó rövid összefoglalóját, közben elbeszélgettek az akkori élményekről, illetve a mai magyar futball problémáiról. Végül Mádl Ferenc egy a Sándor-palotát ábrázoló emlékérmet és plakettet adott át vendégeinek, és sajnálatát fejezte ki, hogy Puskás Ferenc egészségi állapota miatt nem lehetett jelen. A köztársasági elnök a találkozó előtt felkereste a Kútvölgyi kórházban a betegeskedő legendát, és átadta neki az emlékérmet.

Kedden a Puskás Ferenc-stadion toronyépülete előtti centenáriumi labdarúgószobor előtt rövid megemlékezéssel köszöntötte a résztvevőket Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke. Méltatta az Aranycsapat legemlékezetesebb mérkőzését, az ötven évvel ezelőtti diadalt, majd a címeres mezbe öltözött utánpótlás korú játékosok sorfala között, a segítségükkel elhelyezték az emlékezés koszorúit. Az Aranycsapatot Buzánszky Jenő és Grosics Gyula, az MLSZ-t Bozóky Imre, valamint Puhl Sándor alelnök és Berzi Sándor főtitkár képviselte.

A sportminisztérium nevében Benedek András közigazgatási államtitkár, a Magyar Olimpiai Bizottság részéről Medvegy Iván szakmai főmunkatárs emlékezett. A Magyar Labdarúgó Ligát Villás Károly megbízott ügyvezető igazgató és Mészöly Kálmán szakmai igazgató, a Magyar Amatőr labdarúgó Ligát Lévay Tibor elnök és Deési György főtitkár képviselte. Koszorút helyezett el a Sportfólió Kht. nevében Vass Károly vezérigazgató-helyettes és Török Ottó igazgatóhelyettes, valamint a londoni magyar szurkolók és az amerikai magyarok képviselője.