Vágólapra másolva!
A Real Madrid labdarúgócsapata hivatalos honlapján közzétett gyászjelentésében búcsúzott a huszadik század legnagyobb góllövőjétől.

A Real Madrid honlapján közleményben emlékeztek meg Puskás Ferencről, aki 1958-67 között a királyi gárdában futballozott. A "Köszönet, csodálat és tisztelet - elhunyt Puskás Ferenc" címmel megjelenő írás szerint a madridi drukkerek kollektív emlékezetében Puskás neve egyet jelent a Real Madrid nagy nemzeti és nemzetközi sikereivel. A klub sajtóközleményben fejezi ki mélységes fájdalmát a legenda elvesztése miatt, miközben ismételten megköszöni neki, hogy rengeteget tett az egyesületért. A játékost páratlan tehetségnek, a pályán kívül pedig igen jó embernek ismerték meg

A Nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) internetes oldala egyaránt vezető helyen számol be Puskás Ferenc halálhíréről.

A FIFA honlapja minden idők egyik legnagyobb futballistájaként jellemzi az elhunytat, kiemelve, hogy a Honvéddal és a Real Madriddal is bajnoki címeket nyert, utóbbi csapattal háromszor a BEK-et is elhódította, valamint, ő volt a "Mágikus Magyarok", az Aranycsapat motorja.

Terjedelmes anyagában a FIFA emlékeztet arra, hogy a magyar válogatottban elért 84 gólja az örökranglista előkelő helyére sorolja a klasszist játékost, valamint hogy a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet, az IFFHS szavazásán Puskás a negyedik lett a XX. század legjobb játékosai között.

Az UEFA internetes oldala két külön cikkben is megemlékezik Puskás játékos- és edzői pályafutásának fontosabb állomásairól és felidézi eredményeit. Kiemeli, hogy a csatár a sportág történetének egyik legjobb bal lábával volt megáldva és idézi egyik kijelentését, amelyből kiderül, hogy a labda volt az igazi kabalája: "Csak akkor vagyok nyugodt, amikor velem van." - mondta Puskás.

[origo] / (MTI)