Vágólapra másolva!
Az angol másodosztályban jelenleg hatodik helyezett Cardiff City azonnal bevethető csatárt keres, s a kiszemeltek között van a Liverpoolban légióskodó Németh Krisztián is.

Az előző szezonban angol FA-kupa-döntős walesi gárda edzője, Dave Jones már a szombati, Queens Park Rangers elleni bajnoki előtt szeretne kölcsönvenni egy támadót, mivel Jay Bothroyd és Ross McCormack sérülése miatt nem tud kit szerepeltetni elöl.

A WalesOnline beszámolója szerint az első számú kiszemelt a Bolton Wanderers portugál centere, a 22 éves Ricardo Vaz Te, akit Gary Megson edző keveset foglalkoztat a 18. helyezett Premiership-együttesben: "Tegyél be a csapatba, vagy adj kölcsön!" - üzent mesterének a minap Vaz Te.

Ha nem őt, akkor a következő játékosokat igazolná le egy időre a Cardiff: James Vaughan (Everton), Daryl Murphy (Sunderland), Darius Vassell (Manchester City), Vincent Pericard (Stoke City), Bartorsz Slusarski (West Brom), Alan Judge (Blackburn Rovers) vagy Németh Krisztián.

A walesiek tisztában vannak vele, hogy a korábbi angol válogatott Vassell és a liverpooli Németh is épphogy felépült sérüléséből, ám fontos számukra, hogy gólérzékeny támadó érkezzen, aki egy időre megoldhatná a csatárgondokat.

S hogy jelenleg miképp érzi magát Németh Krisztián, arról a 19 esztendős játékos a pepsifoci.hu-nak írt blogjában mesélt: "Egyre közelebb kerülök a teljes felépüléshez. Most már lassan sprintelhetek is, és a hét második felében már beszállok a labdás edzésekbe is közösen a csapattal. Szerintem a Wigan elleni bajnokira teljesen rendben leszek, és végre pályára léphetek."

"Egyre erősebbnek érzem magam, a bokaműtétem, úgy tűnik, tökéletesen sikerült, mert nem érzek fájdalmat a lábamban. Tavaly ilyenkor a térdműtétem után még hosszú hetekig fájdalomcsillapítón éltem, és még később, játék közben is éreztem fájdalmat. Ilyesmi most nincs, úgyhogy nagyon optimista vagyok. Lekopogom, de jó a lábam. Közben a tartalékcsapat sajnos újra kikapott, így egyre nagyobb a várakozás a visszatérésemmel kapcsolatban, de ezzel igyekszem nem foglalkozni. Jó lenne persze győztes meccsel visszajönni, meg gólt rúgni, de két hónapos kihagyás után azért nincsenek vérmes reményeim, hogy egyből minden tökéletes lesz."

"Mindenesetre már nagyon számolom vissza a napokat, és szeretném, ha már november közepe lenne. Ahogy nézem, utána zsinórban jönnek a meccsek, azaz, ha a lábam rendben van, gyorsan letudhatom a meccshiányt, és formába lendülhetek."