Vágólapra másolva!
László Csabára nem csak azért figyelnek Skóciában, mert jó kis csapat alakul a keze alatt a Heartsnál, hanem azért is, mert a meccsek után nem leplezi a véleményét, és őszintén nyilatkozik, ráadásul a humorérzékkel sem áll rosszul. Az alábbiakban az erdélyi szakember skóciai aranyköpései közül szemezgettünk.

"Ha a Chelsea bejelenti, hogy 20 millió fontot ajánl érte, akkor megmondom neki, hogy készülődjön, viszem a Chelsea-hez" - arra utalva, hogy a londoni klub kinézte magának Larry Kingstont.

"A feleségem az egyetlen, aki irányíthat" - mivel elterjedt az a pletyka, hogy a Heart litván tulajdonosa, Vlagyimir Romanov szeret beleszólni az edző munkájába.

"Nem mondhatom azt az újságíróknak egy vesztes meccs után, hogy nem tudom mi történt, mert az elnök utasítására játszott ez vagy az a játékos. Én hozom meg a csapattal kapcsolatos döntéseket" - szintén abban a témakörben, hogy meddig ér el az elnök keze.

"Nem nagyon alszom, csak két-három órát naponta. Munkamániás vagyok, és szeretem a stresszes helyzeteket. A stressz hozzátartozik az élethez, kérdés, hogy együtt tudsz-e élni vele" - ebből is kiderül, hogy László Csaba a futball megszállottja.

"A Fradinál hosszú idő után én voltam az első edző, akinek dalba foglalták a nevét a szurkolók. Nagyszerű érzés volt, jó lenne hasonlót átélni a Heartsnál is" - ugyan dal még nem született, de a drukkerek kedvelik, ez a különböző fórumokat olvasva kiderül.

"Ha nem lennének céljaim a csapatnál, vagy ha nem hinnék magamban, akkor csinálnék valami mást, mondjuk egy irodában ülnék a számítógép előtt. Szeretem a munkámat, és nem 100 vagy 200 százalékot szeretnék nyújtani, hanem ezret" - hűségnyilatkozat a klub irányába.

"A futball számomra komoly érzelmi töltettel bír. A skótok számára pedig olyan mint egy életstílus, mint egy vallás, úgyhogy itt igazi otthonra találtam a mentalitásommal" - az [origo]-nak adott interjújában is elárulta az edző, hogy csak Magyarországon nem szerették amiatt, hogy kimutatja az érzelmeit.

"Kérdezzék meg Romanov urat, engem László Csabának hívnak" - amikor arról faggatták, mit gondol arról, hogy a korábban az elnök által megbízhatatlannak minősített és a keretből kitett Steve Banks az ijúsági csapat kapusedzőként mégis maradt a klubnál.

"Nem szoktam odamenni másokhoz, és megkérdezni, miért váltak el a feleségüktől. Ez az ő problémájuk. A Banks-ügy pedig a klub problémája, és a csapat érdekében született meg a döntés" - még mindig a lefokozott kapus témakörében.

"Bajevski pár napja küldött nekem egy üzenetet, de mivel már skótnak érzem magam, így nem válaszoltam rá, csak a meccs után, mert nem szeretek kiadni információkat" - a Ferencvárosban László Csabával együttdolgozó macedón játékos ugyanis arra kérte az edzőt, hogy küldjön neki fontos tudnivalókat a skót válogatottról, mivel a két ország egy csoportba került a vb-selejtezőkön. A macedónok egyébként 1-0-ra nyertek a szkopjei meccsen...

Forrás: MTI

"Ha bekapcsolom a tévét, mindig ugyanazt látom: adnak egy Celtic-meccset, aztán egy Rangers-meccset, majd megint a Celticet, és megint a Rangerst. A többi csapattal alig foglalkoznak, leginkább csak akkor kerülnek szóba, amikor a Celtickkel vagy a Rangersszel játszanak" - arról, hogy Skóciában a két nagy glasgow-i klub mellett a többieknek nehéz érvényesülni.

"Tudják, hányszor mondták rám Ugandában és Magyarországon, hogy őrült vagyok? Nem értettek meg" - ismerjük a mondást, hogy az ember hol lehet próféta, és hol nem.

"Amikor a Fradi edzője voltam, ha az utcán meglátott egy Újpest-drukker, elkezdett szidni. Itt, Edinburgh-ben a minap öt-hat Hibernian-drukker odajött az utcán, és kérték, hadd csináljanak egy közös képet velem, és amikor elköszöntek tőlem, elhalmoztak jókívánságokkal. A kislányom meg is jegyezte, hogy apa, ez fantasztikus, hogy téged itt ennyire elfogadnak" - mesélte az edző, amikor azt ecsetelte, miért szeret a skót fővárosban élni.