Vágólapra másolva!
Lipcsei Péter nem tudja megállapítani, hogy milyen edző, mert előfordul, hogy csak nyolc játékosnak tart edzést az NB II-ben szereplő Ferencváros második csapatánál, és egyébként is nehéz motiválni a mai fiatalokat.

A Fradi második csapata a tizedik helyen áll az NB II-ben, a gyengébb szereplés nem feltétlenül róható fel Lipcsei Péternek, mert - mint mondta - nem tudja megállapítani, hogy milyen edző, mert a csapat eredményessége nem csupán az ő szakmai felkészültségén múlik. "Szükségem lenne egy bővebb, 18-as keretre, ezzel szemben a legutóbbi, Békéscsaba elleni bajnoki előtt napokon keresztül nyolc játékossal edzettem, mert a sérülések és a betegségek mellett az U19-es csapat játékosait nem kérhetem ki minden nap az iskolából" - nyilatkozta Lipcsei a Nemzeti Sportnak.

Ricardo Moniz, az első csapat vezetőedzője azt tanácsolta a Fradiban 648 meccset játszó, ezzel rekorder Lipcseinek, hogy egyénileg képezze ilyenkor a focistáit. "Ricardo Moniz tudja, hogy milyen problémákkal küzdök, mert ha csapata máskor játssza a bajnokiját, mint mi, közvetlenül a mérkőzésünk előtt kapok öt-hat játékost. Így azonban nem lehet szabadrúgás-variációkat, illetve a szögletek utáni védekező és támadó felállást gyakorolni."

Lipcsei Péter azt is nyilatkozta, hogy nehéz motiválni néhány fiatal játékosát. "Ők majd az élettől megkapják a pofonokat. Most is tagja a keretnek legalább három játékos, aki szó szerint elvan a Ferencvárosban. Hamarosan lejár a szerződésük, de fogalmuk sincs, a nyáron melyik csapathoz igazolnak. Szinte napi rendszerességel mondom a fiataloknak, hogy úgy teljesítsenek, ha felnőttként esetleg nem futballozhatnak a Ferencvárosban, kész labdarúgóként az egycsoportos NB II-ben, esetleg más élvonalbeli klubban helytálljanak" - mondta Lipcsei.