Vágólapra másolva!
Játékosként a Győrrel két bajnoki aranyat nyert, a Videotonnal UEFA-kupa-döntőt játszhatott, most pedig 18 év önkéntes száműzetés után a fehérvári klub szakmai igazgatójaként térhet vissza a magyar labdarúgásba Burcsa Győző.

A hírek szerint pénteken kiderül, milyen változások történnek a Videoton labdarúgócsapatánál. Azt eddig is tudni lehetett, hogy José Gomes nem marad edző, utódja nagy valószínűség szerint az a Joan Carillo lehet, aki az elmúlt három évben másodedzőként dolgozott.

A vezetés azonban a klubmodellt is át kívánja alakítani, így a szakvezetés fölé szakmai igazgató kerülhet. Ráadásul nem egy ismeretlen külföldi, hanem a 15-szörös válogatott, a Győrel kétszeres bajnok, a Videotonnal UEFA-kupa-döntős Burcsa Győző.

Burcsa Győző Fotó: Mudra László - Origo

A hosszú évek óta önkéntes száműzetésben lévő szakember 1990 és 1992 között edzősködött már Fehérváron, aztán megfordult Nyíregyházán (1993), majd Sopronban (1995-96), de végül úgy döntött, kiszáll a magyar futballból.

"Hogyha egy edzőnek nincs abba beleszólása, hogy milyen játékosokkal milyen célkitűzést akar elérni, akkor az az edző elveszett abban a pillanatban, amint aláírta a szerződését" - emlékezett vissza egy három évvel ezelőtti Origo-interjúban.

Akkor azt mondta, ma már nem vállalna el egy csapatot sem: "Volt, hogy komoly helyre hívtak, a csapat nevét nem is mondom meg, mert nagyjából mindenki más elvállalta volna. Most viszont már az sem fordul meg a fejemben, hogy átgondoljam."

Igaz, most nem edzőként kellene helyt állnia.