Kubatov: Nem én rontottam el

Kubatov Gábor; Bácskai János; Albert Flórián Budapest, 2014. augusztus 7.
Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke (b) és Bácskai János, a főváros IX. kerületének polgármestere a Fradi Múzeum avatóján a Ferencváros új stadionjában, a Groupama Arénában 2014. au
Budapest, 2014. augusztus 7. Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke (b) és Bácskai János, a főváros IX. kerületének polgármestere a Fradi Múzeum avatóján a Ferencváros új stadionjában, a Groupama Arénában 2014. augusztus 7-én. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
A Ferencváros vasárnap játszotta le első tétmeccsét a Groupama Arénában, a Nyíregyháza ellen magabiztosan, 3-1-re megnyert bajnokin azonban messze nem volt telt ház, alig több mint 12 ezer szurkoló volt jelen a stadionban. Ez betudható többek között annak, hogy az ultrák Kubatov Gábor FTC-elnök intézkedései miatt továbbra is bojkottálják a meccseket, és a VIP-szektorok is meglehetősen üresen tátongtak.

Amikor a Debrecen stadionját átadták, akkor telt ház, több mint 20 ezer néző volt az első néhány bajnokin, ehhez képest a Fradi első bajnokiján fél ház volt – ezzel szembesítették többen Kubatov Gábort a Facebook-oldalán. A Ferencváros elnöke erre így reagált: "Szerintem így is nálunk volt a legtöbb néző az NB I-ben. Én a helyzethez képest elégedett voltam. Három éve folyamatosan emelkedik a nézőszám, idén sem lesz másként." Kubatov továbbá leírta: "Az a folyamat megy végbe, amit gondoltam, és pont úgy, ahogy mindenhol máshol Európában."

Erre egy drukker feltette a kérdést: "Európában az a folyamat megy, hogy az új stadionok első tétmérkőzését fél ház előtt játsszák?" Kubatov válasza ez volt: "Látom, ön elégedetlen."

Egy másik drukker is közbeszólt: "Kérem, ne intézze el ilyen könnyen. Pontosan a Loki példája (kettő vagy három telt ház egymást követően) mutatja, hogy itt valamit nagyon elcsesztünk. Ez nem szimpla elégedetlenség, egyszerűen láttuk, amit mindenki más látott. És ne higgye, hogy nem örülünk az új stadionnak... Csak sokkal szebb is lehetett volna ez a nap."

Kubatov Gábor erre így reagált: "Nem én rontottam el. Magam részéről rendben vagyok."

Kubatov nem akar engedni a szigorításokból Forrás: MTI/Beliczay László

A viszonylag kevés néző egyik oka az, hogy a VIP-szektorok magas jegyárait nem igazán tudják kifizetni a szurkolók. Az egyik drukker így fogalmazta meg ezt a kérdést Kubatov Gábornak: "Sokan, köztük én is, kételkedtem abban, hogy ez működőképes lesz, de úgy voltam vele, hogy ha összejön, és el tudnak oda adni több ezer helyet ezen az áron, akkor nem baj, veszítsük el mi, mezei drukkerek a lehetőséget az egyik oldalról, mert ez sok pénzt fog hozni a Fradinak. Ellenben már a Chelsea elleni meccsen azon a részen voltak a legnagyobb mennyiségben üres helyek, míg a Nyíregyháza elleni első bajnokin pedig egyszerűen kongott az ürességtől, és alig lézengtek azon a VIP-lelátón. Ez így normális? Ez így volt betervezve? Amennyiben ez marad, és ilyen szinten kihasználatlan marad az a komplett hosszanti lelátó, akkor elképzelhető, hogy változtatnak ezen a teljes lelátós VIP-es koncepción, mert borzasztóan néz ki így a stadion, hogy az egyik oldala szinte teljesen üres?" – írta a szurkoló, aki egy képet is csatolt a bejegyzéshez.

Kubatov Gábor így reagált: "Nem szeretnénk változtatni. Ez egy teljesen új szolgáltatás Magyarországon. Az épület egyébként hozza az idei évre betervezett számokat. El sem tudja képzelni, hogy mennyit."

A VIP-szektorok üresen tátongtak a Nyíregyháza ellen Forrás: Facebook/Kubatov Gábor

Az ultrák a vénaszkenner ellen tüntetnek, ezért nem voltak ott a meccsen, egy drukker azt javasolta a Nyíregyháza elleni bajnoki után, hogy "üljön le egyeztetni a szurkolói csoportokkal, engedjen a szigorításokon, és egy telt házas B-közép segítségével, támogatásával a lehetetlen is elérhető lesz."
Kubatov Gábor azonban hajthatatlan: "A scanner marad, a Ferencvárosnak ezek a feltételei. Ha valaki ezt elfogadja, szívesen látjuk."

És még egy párbeszéd egy szurkoló és Kubatov Gábor között az FTC-elnök Facebook-oldaláról:
Szurkoló: - Remélem, nem így képzelte Elnök Úr az első hazai bajnoki meccset. Gyenge fél ház előtt közepes játékkal győzelem az újonc ellen. A második félidőben magabiztos vezetésünknél hangosabb volt a maroknyi vendégtábor, akiknek ezúton Respekt. Mivé lett a B-Közép? A VIP-bokszok üresen tátonganak, sikerült az ékszerdobozba összehozni egy torzszüleményt! Még nem késő változtatni, tudom, hogy nehéz, de férfiasan ki kell állni és beismerni, hogy valamit nagyon elrontott.
Kubatov: - Ugyan.
Sz: - Ennél egy fokkal értelmesebb választ vártam... De tudom, én nem szkenneltem, van félnivalóm, miattam nem járnak a családok, csak ennyire méltat.
K: - Annyira mást képzelek egy európai csapatról, mint ön, hogy inkább bele se fogok...
Sz: - Kár, szívesen meghallgatnám, ezt most a legőszintébben mondom!
Kubatov erre már nem válaszolt.

Azt viszont elárulta egy szurkolói kérdésre, hogy fog még a Fradi új játékost szerződtetni a nyári átigazolási időszakban, de hogy kit, arról csak ennyit írt: "Mindent meg fog tudni egy héten belül."