Vágólapra másolva!
Hétfőn kiderül, kivel játszanak a nemzetközi kupában szereplő magyar futballcsapatok. A Debrecen járhat a legjobban a sorsolással az Európa Ligában.

A Loki ugyanis kiemelt, így olyan ellenfeleket kaphat, aki ellen elvben nem okoz gondot a továbbjutást. A montenegrói FK Sutjeska,a kazah FC Ordabasy Shymkent, az észt JK Sillamäe Kalev, a litván FK Atlantas Klaipėda és a máltai Balzan FC közül kap valakit Kondás Elemér csapata.

A kupagyőztes, a bajnokságban másodikként záró Fradi nem kiemelt, és a lehetséges ellenfelek között szerepel a svéd AIK Solna, amely a legutóbbi bajnokságban a 3. helyen zárt, a most zajló idényben pedig 13. forduló után a 6. pozíciót foglalja el.

A holland másodosztályú Go Ahead Eagles is a listán szerepel, a hollandok ugyanis élen végeztek az UEFA Fair Play-rangsorában, és ezért kaptak egy extra helyet, amit az élvonalból kiesett kiscsapat kapott meg.

A Fradi számára kedvezőbbnek tűnő ellenfelek közé tartozik az azeri Inter Baku, az izlandi KR Reykjavik vagy a feröeri HB Torshavn.

A szintén nem kiemelt MTK-nak lehet a legnehezebb dolga, a dán Bröndby, a svéd Elfsborg, vagy a két éve a Honvédot simán kiejtő szerb Vojvodina is kemény riválisnak tűnik, az ír Saint Patrick's Athletic FC és az északír Linfield ellen viszont a magyar csapat lenne az egyértelmű esélyes.