Sehol nem jegyzik a világon a magyar edzőket

Dárdai Pál Helsinki, 2015. június 13.
Dárdai Pál magyar szövetségi kapitány az Európa-bajnoki selejtezősorozat F csoportjában játszott Finnország - Magyarország labdarúgó-mérkőzésen Helsinkiben, az olimpiai stadionban 2015. június 13-án. Finnország - Magy
Helsinki, 2015. június 13. Dárdai Pál magyar szövetségi kapitány az Európa-bajnoki selejtezősorozat F csoportjában játszott Finnország - Magyarország labdarúgó-mérkőzésen Helsinkiben, az olimpiai stadionban 2015. június 13-án. Finnország - Magyarország 0-1. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál a legjobb magyar edző, ez derül ki a szakembereket minősítő Coacworldranking.com internetes oldal legutóbbi listájáról.

A Hertha BSC trénere és a magyar válogatott szövetségi kapitánya azonban még így is csak a 391. helyen jegyzett edző a világon. A magyarok közül Miriuta László az 509. és Kondás Elemér a 945. helyen követi őt. Érdekesség, hogy az ezüstérmes Ferencvárossal veretlen tavaszt produkáló Thomas Doll csak az 1285. a listán.

Dárdai a legjobb, de alig fért be az első 400-ba Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Jópofa játék ez, de nem feltétlenül tükrözi az erőviszonyokat. Az viszont tagadhatatlan, hogy a magyar futball, az NB I és ezzel együtt a hazai trénerek megítélése nem túl jó a nemzetközi viszonylatban – ismerte el Temesvári Miklós, a magyar edzőképzés korábbi vezetője a Blikknek. – Ahhoz pedig, hogy egy magyar tréner külföldön feladatot kapjon, jó kapcsolatok is kellenek, anélkül innen nagyon nehéz kikerülni."

A listát pont Luis Enrique vezeti Carlo Ancelotti és Unai Emery előtt.

Azért nem árt fenntartásokkal kezelni a rangsort, hiszen e szerint a lista szerint a világ kilencedik legjobb edzője egy bizonyos Kang-Hee Csoi, egy koreai szakember, aki a Jenbuk Motors trénere.