Vágólapra másolva!
A címvédő Ferencváros házigazdaként 6-2-re legyőzte a Diósgyőrt a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának szombati játéknapján. Az FTC továbbra is százszázalékos az élvonalban, a DVTK-nak ez volt az első pontvesztése az új idényben.

Eredmény, OTP Bank Liga, 3. forduló:
Ferencvárosi TC - Diósgyőri VTK 6-2 (1-0)
Groupama Aréna, 6736 néző
v.: Bognár T.
Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Leandro (Pintér Á., 78.), Nalepa, Ramírez - Nagy D. (Sesták, 82.), Gera - Lovrencsics, Trinks (Gyömbér, 78.), Djuricin – Böde
Diósgyőr: Antal B. - Okuka, Lipták, Tamás M., Nemes - Dausvili (Villar, 79.) - Bacsa, Oláh B. (Griffiths, 38.), Elek Á., Németh M. (Vela, 65.) - Bognár I.
gól: Trinks (34.), Leandro (51.), Djuricin (63., 86.), Dilaver (67.), Gera (85.), illetve Vela (78.), Tamás M. (90.)
sárga lap: Gera (24.), Nagy D. (29.), Sesták (90.), illetve Elek Á. (19.), Okuka (23.), Bacsa (85.)

Az osztrák Marco Djuricin révén az FTC hagyta ki a meccs első helyzetét a 12. percben, nem sokkal később Gera Zoltán és Nagy Dominik is veszélyeztetett. A 34. percben Djuricin beadását a német Florian Trinks 17 méterről, középről a hálóba lőtte, ezzel szerzett vezetést a Ferencváros, amit magabiztos játékkal meg is tartott a szünetig. A diósgyőriek figyelmét szinte kizárólag a védekezés kötötte le.

A második felvonás elején Leandro a sorfal fölött a hálóba lőtt egy szabadrúgást, majd Böde Dániel hibázott ziccert. A meccs képe ezt követően sem változott: a 63. percben Lipták Zoltán fejéről Djuricin elé került a labda, ő pedig háromra növelte a különbséget, majd egy szöglet után Emir Dilaver bombázott távolról a hálóba. Ez volt az osztrák védő első találata az NB I-ben.

A vendégek a csereként beállt spanyol Diego Vela 24 méteres, látványos lövésével szépítettek, majd Lovrencsics Gergő a kapufát találta el, Gera Zoltán pedig visszaállította a négygólos különbséget (5-1). Az FTC remek sorozatát Djuricin folytatta, a 6-2-es végeredményt pedig egy szabadrúgás után a miskolci Tamás Márk állította be.

A fővárosi zöld-fehérek korábban csak két alkalommal tudtak hat gólt lőni a Diósgyőrnek: 1940-ben bajnoki mérkőzésen, amikor 6-3-ra nyertek idegenben, illetve két évvel később, amikor 6-2-re győztek a Hungária körúton rendezett Magyar Kupa-döntőben.