400 ezres büntetést kapott a Fradi a szexista bekiabálások miatt

fradi szurkolók ftc
Vágólapra másolva!
Az élvonalban címvédő Ferencvárost 400 ezer forintra megbüntette csütörtöki ülésén a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága.

Az MLSZ honlapján közzétett indoklás szerint az FTC szurkolói szombaton a mezőkövesdi bajnoki mérkőzésen "megbotránkoztató magatartást tanúsítottak, amikor

minősíthetetlen, durva hangnemben szidták az egyik alapvonali játékvezetőt, Urbán Esztert".

Mint az indoklásból kiderül, "a Ferencváros megbüntetésével a szövetség ismét egyértelművé kívánja tenni, hogy a stadionokban elfogadhatatlanok a mérkőzés során tapasztalt szexista, ordenáré nézőtéri megnyilvánulások. Az MLSZ, ahogy korábban, úgy most és a jövőben sem tűri el, hogy egy sportesemény bármely szereplőjét emberi mivoltában sértsenek meg".

Az Újpest és a Honvéd sem úszta meg

Az Újpest FC 150 ezer forint pénzbüntetésben részesült, mert szurkolói szidalmaztak más sportszervezeteket és pirotechnikai eszközöket használtak.

A fegyelmi bizottság a Budapest Honvéd-Vasas FC mérkőzéssel kapcsolatban a kispesti klubra kiszabott 400 ezer forintos pénzbüntetést változatlanul fenntartotta,

míg a Diósgyőr csapatkapitánya, Elek Ákos egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A válogatott középpályás a Paks elleni mérkőzésen - amikor a labda nem volt játékban - a nyakánál megragadta és meglökte az ellenfél labdarúgóját, Szakály Dénest.