Furcsa dolgot találtak rendőrkutyák New Yorkban, mindenki megdöbbent

Vágólapra másolva!
New York állam környezetvédelmi minisztériumának (DEC) bűnüldözési osztálya Long Islanden ellenőrzéseket végzett, és egy sor orvhalászattal kapcsolatos szabálysértés ügyében hajtott végre intézkedéseket.
Vágólapra másolva!

A minisztérium szerint a csíkos sügér horgászszezonja a tengeren és a Delaware-folyón csak április 15-én kezdődik, de többen úgy döntöttek, jóval hamarabb belevágnak a horgászatba, amely szezon előtt azonban illegálisnak számít.

Április 6-án késő este több embert is láttak illegálisan halászni. A rendőrök nyomozó kutya segítségével derítették ki, hová rejtették a szabálysértők a kifogott halakat.

A szolgálatban lévő nyomozó kutyák összesen 16 csíkos sügért találtak, amelyek hossza 63-88 centiméter között volt. A halakat a homok alá temették, illetve lehullott fatörzsek és bozótkupacok alá rejtették

- írja az On The Water a DEC jelentése alapján.

A felfedezést követően a nyomozók hét személyt bírságoltak meg. A nyomozás azonban nem állt meg itt, mivel az orvhalászok egyre kreatívabbak lettek az illegális fogások elrejtésében.

Másnap a rendőrök egy újabb bejelentésre reagáltak. Három horgász egy hídnál rejtette el a csíkos sügéreket. Az illegális halászok tagadták a vádakat, de a hatóságok hét sügért találtak a hídnál elrejtve. 

Ezt követően április nyolcadikán és kilencedikén ismételten érkeztek bejelentések illegális halászatról. A nyomozás során további 10 csíkos sügért foglaltak le, és hét embert megbírságoltak. 

A DEC bűnüldözési osztályán szolgálatot teljesítő környezetvédelmi rendőrök és nyomozók fáradhatatlanul dolgoznak az egész államban a természeti erőforrások és a közbiztonság védelmében, és az orvhalászokat és a vizet szennyezőket felelősségre vonják

- írta a DEC tisztiselője az interneten közzétett nyilatkozatában.

"A DEC a helyi, állami és szövetségi bűnüldöző partnerekkel együttműködve biztosítja New York szigorú környezetvédelmi törvényeinek betartását."

New York állam környezetvédelmi minisztériuma az 1970-es megalakulása óta keményen dolgozik az állam halainak és vadvilágának védelmén és megőrzésén - írja a Fox News.

"2023-ban a bűnüldözési részleg több mint 101 500 hívást fogadott, amelynek eredményeképpen a környezetvédelmi rendőrök és nyomozók államszerte több mint 30 932 panaszra válaszoltak. A szarvasok orvvadászatától kezdve a szilárd hulladék lerakásán, az illegális bányászaton, az illegális állatkereskedelmen és a túlzott károsanyag-kibocsátás megsértésén át egészen a jogsértésekig különféle ügyeken dolgoztak. Mindezek közel 16 900 bírságot vagy letartóztatást eredményeztek" - olvasható a DEC honlapján.