Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Újabb döbbenetes részletek derültek ki a londoni halálrepülőről

Vágólapra másolva!
Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, egy ember meghalt, harmincan megsérültek az Egyesült Királyságból induló és Szingapúrba tartó repülőgépen hétfőn. Az utasszállító 11277 méteres magasságban repült, majd hirtelen - körülbelül három perc alatt - 9448 méteres magasságig zuhant le. Rengetegen fejsérülést szenvedtek. Most kiderült, a 73 éves áldozat utolsó nagy nyaralására ment volna a feleségével.
Vágólapra másolva!

 A Singapore Airlines járata 11277 méteres magasságban repült, majd hirtelen - körülbelül három perc alatt - 9448 méteres magasságig zuhant le. A jelentések szerint rengeteg utas fejsérülést szenvedett. 

A Daily Mail arról ír, hogy 

az áldozat egy 73 éves brit nagypapa, aki utolsó nagy nyaralására szeretett volna menni a feleségével. A házaspár a hathetes kikapcsolódás előtt az unokáikkal töltötte a hétvégét.

 Geoff Kitchen kétgyerekes édesapa szívrohamot kapott a repülőn. Rajta kívül több mint hetvenen megsérültek a horrorjáraton, hét embert intenzív osztályon kezelnek, feltehetőleg a férfi feleségét is. 

A nagypapa a világjárvány idején egy színházi csoport tagjaként gyűjtött pénzt helyi vállalkozások számára.

A nyugdíjas pár a Bristolhoz közeli Thonburyből tartott külföldre egy életre szóló nyaralásra Délkelet-Ázsiába, Indonéziába és Ausztráliába, amikor a Heathrow-ból való elindulásuk után körülbelül 11 órával bekövetkezett a katasztrófa.

A rémült utasok elmondták, hogy 

alig vagy egyáltalán nem figyelmeztették őket, hogy kapcsolják be a biztonsági öveiket, mielőtt a repülőgép hirtelen zuhanni kezdett. A személyzet éppen reggelit szolgált fel. 

A Szingapúri Légitársaság egyik repülőgépe
A Szingapúri Légitársaság egyik repülőgépe (illusztráció)
Fotó:  Wikipedia 

Szomszédok arról számoltak be, hogy a férfinak voltak szívproblémái az elmúlt években. 

Normálisan élt, nagyon fitt és aktív volt

 - mondta egy jó barátja. 

„Segített nekem díszletet készíteni az új produkciónkhoz. Jó énekes volt, remek színész. Feleségével imádták az élőzenét, a népzenét, jazzt, mindent. Tinédzser koruk óta ismerték egymást, ez egy szörnyű tragédia, nagyon kedves ember volt. Kalandvágyóak voltak, régóta tervezték ezt a nyaralást"- tette hozzá.

Így néz ki egy légörvény a pilóta szemszögéből - videó. Ezért kell mindig becsatolni az öveket a repülés ideje alatt. Tavaly lezuhant egy gép a börgöndi repülőnapon. Nemrég halálos légi baleset történt Ráckeresztúrnál is.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről