Szerdán nyolc focimeccsel nyit az olimpia

Vágólapra másolva!
Noha az athéni ötkarikás játékok hivatalosan csak pénteken kezdődnek meg, az idei olimpia első versenyszáma már a szerdai napon kezdetét veszi, hiszen augusztus 11-én nyolc futballmérkőzést is lebonyolítanak: négyet a nők és négyet a férfiak között. Utóbbiak viadalában máris pályára lép az egyik fő esélyes, az argentin gárda, amely a jelentősen meggyengült szerbekkel kezd, míg a házigazda görögök Korea ellen szerepelnek.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Grosics Gyula
Az összes interjú


A várható kezdő tizenegy alapján Bielsáék olyan gárdával futnak majd ki a pályára Patraszban (Lux - Coloccini, Ayala, Heinze, Luis González, Mascerano, Kily González, D'Alessandro, Tévez, Saviola, César Delgado), amelyet nyugodt szívvel aposztrofálhatunk nagyválogatottnak is.

A szerbek ezzel szemben nem vittek ki túlkorost az olimpiára, ami egyrészt jelentheti azt, hogy bíznak a júniusi U21-es Eb-n szerepelt csapatban - másrészt viszont arra is utal, hogy legjobbjaik számára a klubban való szereplés fontosabb, mint az olimpia. A plávik együttesében azért így is akad egy-két remek játékos (elsősorban a Mallorca csatárára, Andrija Delibasicsra, illetve a Metalurh Doneckben légióskodó védőre, Bojan Nezirire érdemes odafigyelni), de így is meglepetés lenne, ha a szerbek pontot szereznének.

A továbbjutás érdekében az európai együttesnek inkább a csoport másik két tagja, Ausztrália és Tunézia ellen lesz keresnivalója, bár mindkét gárda jó lehet a meglepetésre. Az "auszi" együttes elsősorban a 2003-as U20-as világbajnokságon szerepelt gárdára épül (amely a csoportmérkőzések során a későbbi győztes a brazilokat is legyőzte), de természetesen itt is megvan a három túlkoros, nem is akárkik: a skót Rangers veterán védője, Craig Moore, az Osasuna csatára, John Aloisi, illetve a Millwallból a minap az Evertonba szerződött Tim Cahill.

Rajtuk kívül is akad jó pár légiós, és az ausztrálok nagyon fogadkoznak, hogy érmet fognak szerezni. De már Tunézia ellen sem lesz könnyű dolguk, hiszen az észak-afrikai csapat sem rossz: az év elején Afrika-kupát nyert nagyválogatottból hét játékos van ott az olimpián, közülük hárman túlkorosként. Tulajdonképpen a teljes védelem és a csatársor kontinensbajnoknak mondhatja magát...