Kis 19. és Dobár 41. helyével zártunk a Vizes Kockában

Vágólapra másolva!
Kis Gergő 1500 gyorson a 19. helyen végzett a pekingi olimpián, Dobár Éva 41. lett az egyhosszos távon.
Vágólapra másolva!

Kis 15:09.67 perc alatt teljesítette a távot, ezzel nem sokkal maradt el a tavalyi hazai bajnokságon elért 15:08.20-as országos csúcsától. Négy éve, Athénban 23. volt ebben a számban. Az idén 800-on Európa-bajnok úszó korábban hatodik lett 400 m vegyesen a pekingi játékokon.

"Nagyon a végén volt már ez a szám. Tudtam, hogy nem fog olyan jól menni, de azért 15:06 körüli időre számítottam. A 400 vegyeshez kell az 1500, mert javítja az állóképességet. Jól jött ki, hogy rögtön az elején volt a vegyes. Összességében nagyon elégedett vagyok" - értékelte teljesítményét az MTI-nek Kis.

A mindössze 15 éves Dobár Éva 50 m gyorson 26.33 mp-es idővel csapott a célba, futamában - a tizenkettőből a hetedikben - harmadik, összesítésben pedig 41. lett a 90 fős mezőnyben.

"Az egyéni legjobbamat akartam megúszni, ettől hét századdal elmaradtam, talán a rajt vagy a benyúlás miatt. Az egész olyan gyorsan lezajlott, mégis nagyon sok erőt kivett belőlem. Nagyon örültem neki, hogy ilyen fiatalon egyáltalán kijutottam az olimpiára, szinte az utolsó utáni pillanatban úsztam meg az ehhez szükséges időt" - mondta.

Ezzel a magyarok számára véget ért az úszás medencés változata a pekingi játékokon.