Cseh tökéletes állapotban várja a Phelps elleni csatát

Cseh László, úszás
Hungary's Laszlo Cseh competes in the finals of the men's 100m butterfly swimming event at the 18th European Short Course Swimming Championship in the Israeli Coastal city of Netanya on December 3, 2015. AFP PHOTO / JACK GUEZ
Vágólapra másolva!
Cseh László mestere szerint a magyar favorit tökéletes állapotban várja a 200 pillangó rajtját, a negyedik olimpiáján induló úszó csak magával foglalkozik, még Phelps sem érdekli.
Vágólapra másolva!

„Laci szervezete tökéletesen átállt az »olimpiai« időszámításra,

– tájékoztatta a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársát Plagányi Zsolt, az aranyéremre pályázó magyar klasszis mestere a bemutatkozás előtti utolsó – már csak átmozgatásnak számító – edzés után.

A 30 esztendős Cseh Lászlónak ez a negyedik olimpiája, három ezüst- és két bronzérem megszerzése után most kerülhet először arany is a gyűjteményébe.

Sorrendben negyedszer is az amerikai Michael Phelps lehet az egyik legnagyobb ellenfele

– legalábbis 200-on, a rövidebb számon majd számolni kell több más versenyzővel, köztük például Chad le Closszal is.

Csehtől 200-on aranyat remélünk Forrás: AFP/Jack Guez

„Láttuk az ellenfeleit, de nem foglalkoztunk velük, és ez alól Phelps sem kivétel. A stratégiánk egyik alapeleme az, hogy csak magunkkal törődünk, és ez vonatkozik a magyar úszócsapat többi tagjára is” – folytatta Plagányi Zsolt, burkoltan arra utalva, hogy a vártnál rosszabb eredményektől sem zavartatják magukat.

Kopaszok egymás között

Cseh László már a szokásos harci díszben várja az első versenyszámát, ami ezúttal is azt jelenti, hogy egy szál haj sem maradt a fején. Hasonló külsőre váltott Bernek Péter, egykori klubtársa, akivel a riói olimpiai faluban megosztja a szobáját.

„Ez most nem a legszerencsésebb párosítás, de nem olyan tényező, ami nehezítené Laci helyzetét. Mindig is jó barátok voltak, és

– vélekedett a szakember.