Kapás és Hosszú országos csúccsal döntős

Események

Hosszú Katinka, úszás
Hungary's Katinka Hosszu waves after competing in the Women's 200m Backstroke Semifinal during the swimming event at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Aquatics Stadium in Rio de Janeiro on August 11, 2016. / AFP PHOTO / Odd Andersen
Vágólapra másolva!
Riói olimpia, hatodik nap: úszóink közül Kapás Boglárka (800 gyors) és Hosszú Katinka (200 hát) országos csúccsal jutott be a pénteki döntőkbe, de ott lesz 100 pillangón cseh László is a legjobbak között. A női vízilabda-válogatott kikapott Spanyolországtól, a cselgáncstornán a 78 kilós Joó Abigél a 7. helyen zárt.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül95 bejegyzés
10:58
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

A nap képe

Jó reggelt minden kedves, a szurkolást korán kezdő olvasónknak! Hát nem öröm ránézni erre a képre?

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
11:01
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Itt a mai magyar program

Pólós lányok, úszók, cselgáncsozók, evezés és tollaslabda. Ha úgy érzi, hogy valamit kihagytunk, kattintson gyorsan ide!

Forrás: MTI/Illyés Tibor
11:02
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

És a teljes riói program

Azoknak, akik nem tudnak betelni a sporttal, íme a teljes riói program, böngésszenek kedvükre!

11:05
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Jaj, a könyöke! Ne nézz oda!

Inkább nézzenek ide, ha már túl vannak a reggelin. Szegény örmény Andrenik Karapetjannal elbánt a 195 kiló. Erre tovább!

11:10
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Indul a verkli, csak erre várunk!

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a képen nem látható Ujlaky kollégának adott interjút, miközben félrehúzódtak Rióban a záporozó aranyérmek elől. De mi van azzal a verklivel?

Forrás: MTI/Bruzák Noémi
11:11
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Popole és Yolande

Két kongói cselgáncsozó, akik sok millió sorstársukért harcolva írták be magukat a sport történelemkönyvébe. Továbbiakért ide lehet kattintani.

11:54
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Katinkával nincs rossz döntés

A Vasas elnöke úgy látja, hogy remek döntés volt, amikor a londoni olimpia után szerződtették a csalódott úszót, aki három aranyat nyert – eddig – a klubnak, ahogy az is érthető, és Katinkáék részéről jó döntés, hogy saját egyesületében folytatja karrierjét. Tovább tart a Vasas-álom.

Markovits László joggal lehet elégedett Forrás: MTI/Kollányi Péter
11:58
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Szilágyi Áron egy korszakos zseni

Ha csak mi mondanánk, akkor is nehezen lehetne belekötni, de ezek a szavak a kétszeres olimpiai bajnok edzőjének, Decsi Andrásnak a száját hagyták el. Szavait a fáradhatatlan Ujlaky kolléga jegyezte le, mi pedig máris közkinccsé tesszük!

Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev
12:13
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Ez az olimpia, hékás, nem az NBA

Paul George rutinból nyújtotta hátra a frissítős poharat, de hiába várta az NBA-ben megszokott kiszolgálást, senki sem akarta kikapni a kezéből. Kénytelen volt fogni a szegény pára.

12:25
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Tud valaki egy jó kőművest?

Mert a Vasasnál most nagy szükség lenne rá, legalábbis a klub korábbi válogatott vívója, Kováts Krisztián biztos benne, hogy nagy lesz a forgalom az olimpia után.

13:19
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Azt hitted, mi?

Alex Schwazer talán már össze is volt pakolva, hogy induljon Rióba, ehelyett nyugodtan eladhatja a cuccait, nem nagyon lesz rájuk többé szüksége. Mégpedig ezért nem.

13:42
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Szexizmusbingó olimpiai közvetítésekhez

Hiába versenyezhetnek a nők 1900, azaz a második modern olimpiai játékok óta, a nők hátrányos megkülönböztetése továbbra is jelen van. Megan Ford feminista ezért kitett a Twitter-oldalára egy általa készített bingószelvényt, amelyen mindenki kipipálhatja a visszatérő szexista motívumokat.

Részleteket itt olvashat.

13:46
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

A legjobbak legjobbja

Naná, hogy Szilágyi Áront dicséri így a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) Twitter-bejegyzésében:

13:58
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Ez szép munka volt, Melo!

Carmelo Anthony nem elég, hogy 31 pontjával megmentette az amerikai kosárlabda-válogatottat az ausztrálok elleni váratlanul szoros meccsen (98-88), de 293 ponttal most már ő a valaha volt legeredményesebb játékosa hazájának az olimpiák történetében. #Hero.

14:53
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Nemvizsgálatot követelnek

De vajon miért? A brazilok nem biztosak benne, hogy lányaik 11 dél-afrikai lány és asszony ellen végeztek szerdán 0-0-ra. Szerintük erre ez a kép a bizonyíték.

15:18
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Gatlin szerint joga van ott lenni az olimpián

A korábban doppingvétség miatt eltiltott amerikai atléta, Justin Gatlin úgy véli: joga van ahhoz, hogy induljon a riói olimpián.

- mondta a hatszoros olimpiai bajnok, Usain Bolt egyik nagy riválisának tartott, 34 éves sprinter. Gatlin nem érti, sokan miért ellenzik a részvételét.

"A rendszer működött. Az embereknek abba kellene végre hagyniuk, hogy bíróként, hóhérként ítélkezzenek, és csak hagyniuk kellene, hogy a rendszer tegye a dolgát" - fogalmazott az atléta, aki korábban megbukott a doppingellenőrzésen, ráadásul kétszer is, másodjára pedig nyolcéves eltiltást kapott, amit csak azért enyhítettek végül négyéves büntetésre, mert együttműködött a szervezett doppingolás elleni nyomozásban. A 100 méteres világcsúcsát ezzel együtt elvették tőle, a 2004-es athéni olimpiai aranyát azonban megtarthatta.

Visszatérése után Gatlin 2013-ban és 2015-ben is ezüstérmes lett 100-on a vb-n, utóbbi versenyen 200-on is másodikként ért célba Bolt mögött. A 2012-es londoni játékokon bronzérmes volt a klasszikus sprinttávon.

- jelentette ki Gatlin, aki helyi idő szerint vasárnap csaphat majd össze Bolttal a 100 méteres síkfutás döntőjében.

Andy Lyons/Getty Images/AFP Forrás: AFP/2016 Getty Images/Andy Lyons
15:32
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Verrasztó: 3 és fél évig minden sikerült, csak itt nem

Mint ahogyan azt az Origo elsőként megírta, Verrasztó Dávid visszalépett - és már haza is utazott - a 200 méteres vegyesúszás előfutamai előtt, miután csalódott a 400 méteres teljesítményében. A ferihegyi reptéren azt mondta az M4 riporterének, hogy továbbra sem érti, miért szerepelt olyan rosszul, hiszen három és fél évig jól teljesített.

Verrasztó Dávid a 2016-os riói nyári olimpia 400 méteres vegyesúszás versenyszámának előfutamában Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Már másodjára fordul elő, hogy 3,5 évig jól szerepelek, és most a kapuban csúszok el" - mondta. Azt is elárulta, hogy a 200 méteres vegyesúszás eredetileg is kérdőjeles volt számára, attól tették függővé, hogy indul-e rajta, hogy hogyan szerepel a másik számban. Edzőjével közösen döntöttek a visszalépésről.

- tette hozzá.

16:33
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Vízidisznók lepték el a golfpályát

A jámbor rágcsálók nem veszélyesek - szemben a tóban lakó aligátorral -, de a golfpályát háborítatlanul belakó vízidisznók erősen akadályozzák a játékot. Egyem a pofáját, hát a verseny nem köti le, mit csináljon?

16:55
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Magyar fellebbezés két úszóváltó kizárása miatt

Utólag kizártak két magyar férfi gyorsúszó váltót a riói olimpián, de a sportági csapatvezetés fellebbezett, szerinte a szabályértelmezés miatt volt félreértés. A Kozma Dominik, Bohus Richárd, Takács Krisztián, Holoda Péter összeállítású 4x100-as staféta a vasárnapi előfutamok során 3:15.21 perces országos csúccsal 12. lett, míg a Bernek Péter, Kis Gergő, Grátz Benjamin és Kozma Dominik alkotta négyes a legrosszabb, 16. időt (7:18.51 p) érte el a szám keddi előfutamában.

Holoda Péter, Bohus Richárd, Takács Krisztián, és Kozma Dominik a 4x100 gyorsváltó célba érése után Forrás: MTI/Kovács Tamás

Utólag azért diszkvalifikálták mindkét kvartettet, mert nem szerepeltek bennük a csak a váltóra nevezett úszók. Az úszószövetség szerint azonban - mint tájékoztatásában kitér rá - a szabály nem egyértelműsíti, hogy ez a kitétel az előfutamokra is vonatkozik, nemcsak a döntőre.

17:11
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Joó Abigélnek ippont adtak, de elvették

Úgy tűnt, Joó Abigél alig 20 másodperc után már meg is nyeri a 16 közé jutásért vívott csatát a cselgáncsozók versenyében. Akciót indított mongol ellenfele ellen, amit elsőre ipponnak ítéltek azonban később elvették tőle. Azóta egy vazaarit ért el Joó Abigél, tehát vezet. 

17:13
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Joó Abigél továbbjutott

A magyar cselgáncsozó leszorította mongol ellenfelét a 78 kilósok versenyében. Joó Abigél a 16 közé jutott.

/ AFP PHOTO / Toshifumi KITAMURA Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura
17:55
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Miskolczi Julianna 22. összetett puskában is

Miskolczi Julianna 22. helyen végzett a kisöbű sportpuska 3x20 lövéses összetett számában. A 32 éves sportoló 577 körös eredményt ért el a három testhelyzetű, 60 lövéses alapversenyben, a nyolcas döntőbe 582 körrel lehetett bejutni. Miskolczi Julianna számára ezzel véget ért az olimpia, melyen szombaton légpuskában is a 22. lett.

17:56
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Karját törte a horrorbalesetet elszenvedő súlyemelő

Kartörést szenvedett szerdán, verseny közben az örmény Andranik Karapetjan, aki éremesélyesnek számított a férfi súlyemelők 77 kilogrammos kategóriájában a riói olimpián. A 20 éves Európa-bajnok a szakítás után a második helyen állt, majd lökésben az első kísérlete érvénytelen volt. A második próbálkozásnál aztán a 195 kilós súly hátrafelé kicsúszott a kezéből, s eltört a karja. A szerencsétlenül járt sportoló hatalmasat üvöltött a fájdalomtól, még a csarnokban infúzióra kötötték, s azonnal egy közeli kórházba szállították.

Kartörést szenvedett szerdán, verseny közben az örmény Andranik Karapetjan Forrás: AFP/Goh Chai Hin
18:00
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Nem lettünk volna a helyében

Nem egy kellemes sportág a tollaslabda, ha éppen nagyon elverik az embert. A férfiak mezőnyében a suriname-i Opti három perc alatt átizzadta a mezét a malajziai Lee Chong Vej ellen. A malajziai kétszeres olimpiai ezüstérmes, így aztán csúnya bemutatót tartott Optinak, aki a két, egyaránt 21 pontig tartó szettben összesen öt pontot fogott.

A malajziai kétszeres olimpiai ezüstérmes Forrás: AFP/Goh Chai Hin
18:02
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Sárosi Laura a pályán

Majdnem egy órát csúszott a meccse a magyar tollaslabdázónak, de perceken belül elkezdődik az első riói találkozója az indiai Pusarla ellen.

18:06
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Az indiainak külön tábora van

A kétszeres vb-bronzérmes indiai tollaslabdázó miatt 30-40 honfitársa kilátogatott a csarnokba. Pusarla egyelőre meghálálja a biztatásukat, mert 8-1-re vezet.

18:09
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Ijesztő, amikor bevadul

Sárosi Laura eddig 4 pontot tudott csinálni indiai ellenfele ellen. Néha úgy tűnik, Pusarla kicsit könnyen veszi a meccset, aztán hirtelen beindul, és akkor brutális lecsapásokkal sokkolja a magyar játékost. Most 11-4 oda.

18:09
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Kiesett Cirjenics Miklós

A német Karl-Richard Frey ellen vereséget szenvedett Cirjenics Miklós a cselgáncsozók 100 kilós versenyében. A magyar dzsúdós a rendes játékidőben aktívabb volt ellenfelénél, de végül egyik versenyző sem szerzett pontot. Intés sem volt, tehát következett a hirtelen halál, amelyben a német indított akciót, és ipponnal nyert.

A német Karl-Richard Frey ellen vereséget szenvedett Cirjenics Miklós a cselgáncsozók 100 kilós versenyében Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura
18:17
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Ápolást kért Sárosi Laura

Az első játszma 21-8-ra lett az indiai Pusarláé. A magyar tollasozó pedig a bal lábát fájlalja, úgyhogy a második szett előtt kapott némi ápolást.

18:20
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Ismét tatamin Joó Abigél

Mami Umeki japán versenyzővel csap össze Joó Abigél a 16 között.

18:24
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Jukóval vezet Joó Abigél

A jukó mellett két intést is kapott a japán.

Joó Abigél (kékben) küzd a japán Umeki Mami ellen Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
18:28
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Két jukóval győzött Joó Abigél

Nagyszerűen dzsúdózott Joó Abigél, aki Mami Umeki legyőzésével bejutott a legjobb nyolc közé. Két jukót szerzett japán ellenfelével szemben, emellett mindkettejüket megintették kétszer.

18:28
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Pedig olyan jól indult

A második szett elején Sárosi Laura többször is vezetett, 1-0-ra, 4-3-ra, volt 5-5 is az állás, azóta viszont csak egy pontot csinált a magyar tollasozó, az indiai Pusarla így 4 pontra van a győzelemtől.

Az első játszma 21-8-ra lett az indiai Pusarláé Forrás: AFP/Goh Chai Hin
18:31
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Még javíthat

Sárosi Laura két játszmában kikapott az indiai Pusarla ellen az első csoportmeccsén. Az indiai az első játszmát 21-8-ra, a másodikat 21-9-re nyerte. Sárosinak még lesz egy mérkőzése, akkor a kanadai Li lesz az ellenfele.

19:04
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Miskolczi Julianna 22. összetett puskában

Miskolczi Julianna kvalifikációs eredményénél lényegesen jobb teljesítménnyel, 577 körös eredménnyel a 22. helyen végzett a kisöbű sportpuska 3x20 lövéses összetett számában a riói olimpia csütörtöki versenynapján.

19:05
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

A tollaslabdázó Sárosi Laura kikapott első mérkőzésén

A tollaslabdázó Sárosi Laura első mérkőzésén két játszmában kikapott a kilencedik helyen kiemelt indiai Pusarla Venkata Sindhutól a riói olimpiai csütörtöki versenynapján.

Sárosi Laura az indiai Pusarla Venkata Sindhu elleni csoportmérkőzésen Forrás: MTI/Illyés Tibor
19:14
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Két német arany evezésben

A németek mindkét négypár számot megnyerték az evezős versenyek első döntős napján. A halasztások miatt csütörtökön összesen hat fináléra került sor, a férfi kormányos nélküli kettesek kategóriájában az új-zélandi Eric Murray, Hamish Bond duó megvédte címét. A Simon Béla, Juhász Adrián kettős magyar idő szerint 17.40 órától száll vízre a szám B döntőjében.

A férfi kormányos nélküli kettesek kategóriájában az új-zélandi Eric Murray, Hamish Bond duó megvédte címét Forrás: AFP/Damien Meyer
19:20
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Villámsújtottan

A sportlövő Miskolczi Julianna azt nyilatkozta, hogy a hatéves kislánya nagyon szereti az AC/DC Thunderstruck cmű számát, ezért amikor ez szólt a csarnokban, mindig rá gondolt. Hát akkor itt küldjük mindenkinek, aki szereti Miskolczi Juliannát:

19:23
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Joó Abigél a legjobb négy közé kerülésért küzd

A címvédő amerikai Kayla Harrison az ellenfele, négy éve Londonban ellene esett ki a magyar dzsúdós.

19:26
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Joó Abigél vesztett, vigaszágon folytatja

Leszorította a magyar cselgáncsozót Harrison, végül ipponnal győzött.

Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura
20:09
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

A magyarok harmada már a kijutást is díjazná

A Gemius kutatásában megkérdezettek a 10. helyre várják a magyar olimpiai csapatot az összesített éremtáblán, átlagosan 8 aranyat, 8 ezüstöt és 9 bronzot várva. Sokan ugyanakkor elismerik a kijutással járó küzdelmet is: a megkérdezettek harmada szerint már az olimpiai részvétel miatt is honorárium illeti meg a sportolókat. 35 százalék csak a döntőbe jutást díjazná, és csak kevesebb, mint minden tizedik válaszadó gondolja úgy, hogy csak az aranyérmes érdemel jutalmat. 

20:10
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Kilencedik a Juhász, Simon kormányos nélküli kettes

A B döntőben harmadik, összesítésben kilencedik lett a Juhász Adrián, Simon Béla férfi kormányos nélküli kettes a riói olimpia evezősversenyeinek csütörtöki napján.

20:11
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Kezdődnek az úszók mai előfutamai

A program:
18.22: férfi 50 gyors - Takács Krisztián
18.26: női 800 gyors - Risztov Éva, Kapás Boglárka
19.25: férfi 100 pillangó - Cseh László
19.28: férfi 100 pillangó - Pulai Bence
19.46: női 200 hát - György Réka, Hosszú Katinka

Magyar idő szerint éjjel ezúttal döntő nem lesz, a férfi 50 gyors, a női 200 hát és a férfi 100 pillangó elődöntőjét rendezik.

20:36
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Takács Krisztián nem jutott elődöntőbe

50 méter gyorson az előfutamában hatodik, összesítésben 17. lett Takács Krisztián, így nem jutott be az elődöntőbe. 22,12 másodperces idővel csapott célba, két századmásodperccel maradt el a még elődöntőt érő 16. helytől.

Forrás: MTI/Illyés Tibor
20:37
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Risztov Éva nyerte az előfutamot

A 800 méteres gyorsúszás első előfutamát Risztov Éva nyerte 8:33:36-os idővel.

Forrás: MTI/Illyés Tibor
21:00
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Nadal negyeddöntős

A 2008-ban Pekingben olimpiai bajnok Rafael Nadal bejutott a negyeddöntőbe a riói játékok férfi tenisztornáján. A 14-szeres Grand Slam-győztes spanyol sztár - aki csuklósérülés miatt két hónapot kihagyott az olimpia előtt - a 16 között a francia Gilles Simont verte 7:6, 6:3-ra.

Nadal negyeddöntős Forrás: AFP/Martin Bernetti
21:03
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Kapás Boglárka a döntőért úszik

A 800 méteres gyorsúszásban indul Kapás Boglárka. Risztov Éva nem jutott döntőbe - ő a nyíltvízi versenyre koncentrál -, neki még lehet esélye.

21:12
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Kapás Boglárka bejutott a döntőbe

Második legjobb idővel jutott a döntőbe Kapás Boglárka a 800 méteres gyorsúszásban. 

21:19
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Kikaptak a pólós lányok

Elég idegesítő meccs volt a spanyolok elleni. A továbbjutásunk nem került veszélybe, mert mindenki továbbjut, de a csoport második helyét jó lett volna elkapni. Ehhez most már iszonyatos bravúr kellene az amerikaiak ellen.

Bujka Barbara és a spanyol Matilde Ortiz Reyes Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
21:24
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Még csak nem is hajrázott Kapás Boglárka

"Bementem 8.20 alá, ennél többet nem is kell mondanom. Ráadásul nem úsztam ki magam" - mondta Kapás Boglárka, aki a második legjobb idővel jutott döntőbe a 800 méteres gyorsúszásban. "Nem hajráztam, előfutamban sosem szoktam."

Kapás úgy érzi, hogy biztatóan úszott, de azt is tudja, hogy nem szabad biztosra venni az érmet. "Sokan vannak még, akik nem úszták ki magukat."

Kapás Boglárka a női 800 méteres gyorsúszás versenyszámának előfutamában Forrás: MTI/Illyés Tibor
21:47
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Cseh elődöntős, Pulai búcsúzott 100 méter pillangón

Cseh László másodikként bejutott az elődöntőbe, Pulai Bence viszont búcsúzott a további küzdelmektől 100 méter pillangón a riói olimpia úszóversenyeinek csütörtöki napján.

Cseh László a 100 méteres pillangóúszás versenyszámának előfutamában bejutott az elődöntőbe Forrás: MTI/Illyés Tibor
21:52
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Minden úszó ugyanazt mondja

Pulai Bence sem kivétel: "Jóval jobbra számítottam, az utolsó szakaszon nagyon besavasodtam, ott ment el az egész. Azt hittem, be tudok menni 52 alá, reális is volt az utóbbi időszak alapján.

Sajnálom, hogy így sikerült."

Pulai Bence a 100 méteres pillangóúszásban nem jutott be az elődöntőbe Forrás: MTI/Illyés Tibor
21:54
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Hosszú Katinka megnyerte a 200 hát előfutamát

2.06.09. Ezzel az idővel nyerte meg Hosszú Katinka a 200 méteres hátúszás előfutamát, ezzel be is jutott az elődöntőbe. Hosszúnak már 50 méter után fél testhossz előnye volt a második helyen úszó kanadai Hillary Caldwell előtt. A verseny végére a fél hosszból egy hossz lett.

Hosszú Katinka a 200 méteres hátúszás versenyszámának előfutamában bejutott az elődöntőbe Forrás: MTI/Illyés Tibor

A Katinkával egy medencében úszó György Réka a 7. helyen futott be 2.12.99-es idővel, ezzel kiesett.

22:00
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

György Réka csalódott magában

Csalódott magában György Réka, aki a 7. helyet érte el a 200 méteres női hátúszás előfutamában. "Nem tudom, mi történt. A felkészülés jól sikerült. Amikor ráfordultam a második 100 méterre, olyan volt, mintha súlyok lennének a lábaimon. Zsibbadtak. Vissza fogom nézni a versenyt." 

22:03
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Katari döntetlen férfi kézilabdában

Egy győzelem és egy vereség után döntetlent játszott Katar soknemzetiségű férfi kézilabda-válogatottja. A világbajnoki bronzérmes lengyelek magabiztosan legyőzték Egyiptomot.

Férfi csoportmérkőzések, 3. forduló
A csoport:
Tunézia-Katar 25-25 (12-11)
később:
Dánia-Horvátország
Franciaország-Argentína

B csoport:
Lengyelország-Egyiptom 33-25 (16-10)
később:
Brazília-Németország
Szlovénia-Svédország

Tunézia-Katar 25-25 Forrás: AFP/Ed Jones
22:21
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Mi baja velünk a kanadainak?

Kikaptunk Spanyolországtól női vízilabdában, a kanadai bíró úgy osztott minket, hogy a fal adta a másikat. Itt olvashat bővebben a meccsről.

22:38
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Joó Abigél nem lesz bronzérmes

A kubai Castillo egy jukóval legyőzte a magyar cselgáncsozót, így ő mehet a bronzért, míg Joó a 7. helyen végez. Kár érte, mert jól küzdött a magyar versenyző, a győztes jukót is az ő akciójából vette át a kubai.

Forrás: AFP/Jack Guez
22:45
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Sportszerű a pólósok kapitánya

Mindenki bírózik a női pólósoknál, kivéve a kapitányt

23:06
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Miután eldobott, vége volt

"Miután eldobott, már nehéz dolgom volt, mert egy dobással ki lehet bekkelni a meccset. Kapott ugyan egy intést utána, de sok időm már nem maradt, és annyira védekezett, olyan messze volt tőlem, hogy nem tudtam eldobni" - mondta a kubai ellenfeléről Joó Abigél.

23:58
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Összefutottunk a menekült úszónővel

Yusra Mardinié a riói olimpia egyik legszebb története, a szír úszónő a szíriai polgárháború elől menekült el. A 18 éves úszónő 25 nap alatt, Magyarországon keresztül jutott el Berlinbe. Majdnem a tengerbe fulladt, aztán olimpikon lett belőle.

Forrás: Origo
00:02
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Az igazi edző tanítványa helyett is pisil

Vagy mégsem. A kenyai John Anzrah atlétatréner kipróbálta, az olimpiai bizottsága hazazavarta. A részletek itt.

00:40
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Dél-Korea az igazi íjásznemzet

A harmadik versenyszámban a harmadik aranyérmét szerezte Dél-Korea a riói olimpián, női egyéniben Csang Hje Csin nyert, aki a fináléban 6-2-re legyőzte a német Lisa Unruhot. Csang ezzel második aranyérmét gyűjtötte be, hiszen tagja volt a vasárnapi csapatversenyt megnyert együttesnek is.

Eredmény, íjászat, női egyéni:
1. Csang Hje Csin (Koreai Köztársaság)
2. Lisa Unruh (Németország)
3. Ki Bo Bae (Koreai Köztársaság)

A döntőben:
Csang - Unruh 6-2

A 3. helyért:
Ki - Alejandra Valencia (mexikói) 6-4

00:45
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Murray a poraiból támadt fel

Bejutott a riói tenisztorna férfi egyesének negyeddöntőjébe Andy Murray, a címvédő úgy nyert 6:1, 2:6, 6:3-ra Fabio Fognini ellen, hogy a döntő szettben 0:3-ról kellett felállnia.

Andy Murray Forrás: AFP/Martin Bernetti

Eredmények, férfi egyes, nyolcaddöntő:
Murray (brit, 2.) - Fognini (olasz) 6:1, 2:6, 6:3
Nisikori (japán, 4.) - Martin (szlovák) 6:2, 6:2
Monfils (francia, 6.) - Cilic (horvát, 9.) 6:7 (6-8), 6:3, 6:4
Bellucci (brazil) - Goffin (belga, 8.) 7:6 (12-10), 6:4
Nadal (spanyol, 3.) - Simon (francia, 15.) 7:6 (7-5), 6:3
Bautista Agut (spanyol, 10.) - Müller (luxemburgi) 6:4, 7:6 (7-4)
Johnson (amerikai, 12.) - Donszkoj (orosz) 6:1, 6:1
Del Potro (argentin) - Taro (japán) 6:7 (4-7), 6:1, 6:2

A negyeddöntőben:
Del Potro - Bautista Agut
Nadal – Bellucci
Monfils – Nisikori
Johnson - Murray

00:47
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Kiesett a britek magyarja

Angelique Kerber és Petra Kvitova is bejutott a riói olimpia női teniszversenyének elődöntőjébe, előbb a magyar származású, brit színekben versenyző Konta Johannát, utóbbi Elina Szvitolinát verte.

Konta Johanna Forrás: AFP/Roberto Schmidt

Eredmények, női egyes, negyeddöntő:
Kerber (német, 2.) - Konta (brit, 10.) 6:1, 6:2
Kvitova (cseh, 11.) - Szvitolina (ukrán, 15.) 6:2, 6:0
Puig (Puerto Ricó-i) - Siegemund (német) 6:1, 6:1
Keys (amerikai, 7.) - Kaszatkina (orosz) 6:3, 6:1

Az elődöntő párosítása:
Kvitova - Puig
Keys - Kerber.

01:13
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Joó az olimpiai bajnoktól kapott ki

Férfi 100 kilogrammban cseh, a női 78 kilóban pedig amerikai sikert hozott a csütörtöki cselgáncsverseny. A nők 78 kilós súlycsoportjában a címvédő és világbajnok Kayla Harrison nyert, aki a negyeddöntőben Joó Abigélt győzte le. A férfiaknál a cseh Lukas Krpalek egy világ- és két Európa-bajnoki aranyérem után az olimpán is a legjobbnak bizonyult.

01:23
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

A torna, mint Bagaméri

Meg vannak átkozva a tornászok, ezúttal a brazil vb-bronzérmes Jade Barbosa szenvedett bokasérülést a talajgyakorlata közben.

01:27
augusztus 11, 2016
Vágólapra másolva!

Nadalék döntőben párosban

A spanyol Rafael Nadal, Marc López páros döntőbe jutott a férfiaknál. A hatodik kiemelt spanyol kettős a csütörtöki elődöntőben 7:6 (7-1), 7:6 (7-4)-re győzte le a hetedikként rangsorolt Daniel Nestor, Vasek Pospisil kanadai egységet. Nadalék ellenfele a fináléban az ötödik kiemelt román Florin Mergea, Horia Tecau kettős lesz, amely az amerikai Steve Johnson, Jack Sock duót győzte le 6:3, 7:5-re.

02:09
augusztus 12, 2016
Vágólapra másolva!

A legsikeresebb ismeretlen

Hallott már Katherine Graingerről? Ő a legsikeresebb brit női sportoló. Ismerje meg!

Katherine Grainger Forrás: Katherinegrainger.com
02:13
augusztus 12, 2016
Vágólapra másolva!

Katinka megmutatta

A három aranyérmét - itt megnézheti a legfrissebb Facebook-posztját.

02:15
augusztus 12, 2016
Vágólapra másolva!

Elvéresedett az olimpia

A fejvédől lekerülésével veszélyesebb lett a boksztorna. További fotókért kattintson a képre!

Forrás: AFP/Yuri Cortez
02:45
augusztus 12, 2016
Vágólapra másolva!

Román arany a magyar sikersportágban

Román sikerrel ért véget a női párbajtőrözők csapatversenye a riói olimpia csütörtöki napján. A döntőben a románok a címvédő és tavaly világbajnok kínaiakkal csaptak össze a csapatversenyek első napján és fegyelmezett vívással - éppen azzal, ami ellenfelük erőssége - magabiztos győzelmet arattak. A magyar válogatott nem szerzett kvótát erre a versenyre.

Eredmények, elődöntő:
Kína - Észtország 45-36
Románia - Oroszország 45-31

a 3. helyért:
Oroszország - Észtország 37-31

döntő:
Románia - Kína 44-38

A végeredmény, női párbajtőr csapatverseny:
1. Románia (Simona Gherman, Simona Pop, Ana Maria Popescu, Loredana Dinu)
2. Kína (Szun Jü-csie, Hszü An-csi, Szun Ji-ven, Hao Csia-lu)
3. Oroszország (Tatyjana Logunova, Vijoleta Kolobjova, Ljubov Sutova)

02:59
augusztus 12, 2016
Vágólapra másolva!

Fidzsié a rögbiarany

A Fidzsi-szigetek válogatottja nyerte a férfi rögbitornát a Rio de Janeiróban. Az óceániai országnak ez fennállása első olimpiai érme.

Eredmény, rögbi, férfiak:
1. Fidzsi-szigetek (Apisai Domolailai, Jasa Veremalua, Josua Tuisova, Kitione Taliga, Leone Nakarawa, Osea Kolinisau, Samisoni Viriviri, Savenaca Rawaca, Semi Kunatani, Seremaia Tuwai, Vatemo Ravouvou, Viliame Mata, Masivesi Dakuwaqa)
2. Nagy-Britannia
3. Dél-afrikai Köztársaság

03:17
augusztus 12, 2016
Vágólapra másolva!

EPO-val nyomult a bolgár futónő

Pozitív lett a bolgár akadályfutó, Szilvia Danekova doppingtesztje, jelentették be egy nappal a riói olimpia atlétikai versenyeinek rajtja előtt. A londoni olimpián 3000 méteres akadályfutásban 38. bolgár atléta szervezetében eritropoetin (EPO) nyomaira bukkantak azt követően, hogy július 26-án Brazíliába érkezett. A B próba elvégzéséig felfüggesztették a versenyzési jogát.

Sem Danekova, sem edzője nem nyilatkozott az ügy kapcsán, a Bolgár Olimpiai Bizottság viszont elismerte a pozitív doppingteszt tényét. A 3000 méteres akadályfutás előfutamait szombaton rendezik a nőknél.

03:48
augusztus 12, 2016
Vágólapra másolva!

A magyar vívócsalád Rióban

Együtt nyomult az olimpiai faluban a Decsi család. Balra Szilágyi Áron edzője, András, középen Decsi István, jobbra pedig a tanítványa és fia, Tamás.

Forrás: Origo
03:49
augusztus 12, 2016
Vágólapra másolva!

Vírussal küzd a belga vitorlázó

Egy júliusi, riói edzőtábor során súlyos bélrendszeri fertőzést szedett össze Evi Van Acker belga vitorlázó. Az olimpia női vitorlásversenyének Laser Radial mezőnyében induló sportoló nem érzi jól magát, orvosok vizsgálják.

Van Acker Evi Forrás: AFP/Justin Tallis
03:52
augusztus 12, 2016
Vágólapra másolva!

Kenderesi szerint Cseh megcsinálhatja

"Biztos, hogy kicsit megtört 200 közben vagy után, de nagyon-nagyon remélem, hogy össze tudja szedni magát a százra. És össze is fogja tudni, mert egész jó ritmusban úszott ma reggel, és nem is rossz idővel került be a 100 pille középdöntőjébe" - mondta a 200 pillangón bronzérmes Kenderesi Tamás Cseh Lászlóról.

"Úgy gondolom, egyáltalán nem elérhetetlen számára a jó eredmény."

Kenderesi Tamás Forrás: Origo
03:55
augusztus 12, 2016
Vágólapra másolva!

Itt laknak a magyarok

Így láthatók a magyar zászlók az olimpiai falu nemzetközi zónájából.

Forrás: Origo
04:06
augusztus 12, 2016
Vágólapra másolva!

Ilyen szerva nincs is

Egy olasz strandröpis egészen hihetetlen adogatással tartja sakkban az ellenfeleket. Itt megnézheti.

04:27
augusztus 12, 2016
Vágólapra másolva!

Ölelés és jókedv

Késely Ajna és Sebestyén Dalma így pihent délután az olimpiai faluban. Jó barátnők, épp egy gyorsétterembe készültek.

Forrás: Origo
04:41
augusztus 12, 2016
Vágólapra másolva!

Ezeket vitte Janics Rióba

Megérkezett Rióba, poszolt is a Facebookra. Az olimpia hivatalos honlapja pedig meg is szólaltatta, az interjút itt olvashatja el.

04:47
augusztus 12, 2016
Vágólapra másolva!

Kikapott az Eb-1. és az olimpiai 2.

A négy évvel ezelőtt Londonban ezüstérmes svéd válogatott öt góllal kikapott a szlovén csapattól a riói olimpia férfi kézilabdatornáján. A svédek így három fordulót követően pont nélkül csoportutolsók, míg a szlovénok százszázalékosan vezetik a B jelű hatost.

Az Európa-bajnok német válogatott három góllal kikapott a házigazda Brazíliától, de a dánok is először szenvedtek vereséget, az északaiakat a horvátok verték.

Eredmények, A csoport, 3. forduló:
Horvátország - Dánia 27-24 (15-12)
Tunézia - Katar 25-25 (12-11)

B csoport:
Szlovénia - Svédország 29-24 (14-13)
Brazília - Németország 33-30 (17-16)
Lengyelország - Egyiptom 33-25 (16-10)

A csoport állása: 1. Szlovénia 6 pont, 2. Németország 4 (94-91), 3. Brazília 4 (95-93), 4. Lengyelország 2 (94-91), 5. Egyiptom 2 (77-85), 6. Svédország 0.

05:12
augusztus 12, 2016
Vágólapra másolva!

Manaudou volt a leggyorsabb

A csütörtök esti úszóprogram első számában a férfi 50 méteres gyorsúszás első elődöntőjében a francia Florent Manaudou volt a leggyorsabb (21.32), míg a második futamban 21.46-tal az ukrán Andrii Govorov csapott a célba elsőként.

05:21
augusztus 12, 2016
Vágólapra másolva!

Japán arany 200 mellen

Az este első döntőjét a női 200 méteres mellúszásban rendezték, 50-nél a világcsúcstartó dán Rikke Möller Pedersen állt az élen, féltávnál azonban már az ausztrál Taylor McKeown és a japán Kaneto Rie is megelőzte.

150 méternél a semmiből feljött a második helyre az orosz Julija Jefimova, az aranyérem közte és Kaneto között dőlt el, de a japánt már nem lehetett utolérni, 2:20.30 perces idővel nyert.

05:30
augusztus 12, 2016
Vágólapra másolva!

Murphy, a hátkirály

A táv változatlan maradt, de ezúttal a legjobb férfi hátúszók vágtak neki a négy hossznak. a rajtot követően elsőként az ausztrál Mitchell Larkin érintette a falat, féltávnál egy századmásodperc előnnyel már az amerikai Ryan Murphy vezetett.

Az utolsó hosszra eldőlt, kettejük közül kerül ki a végső győztes. Végül Murphy nyert, és 100 hát után 200-on is olimpiai bajnok lett.

05:47
augusztus 12, 2016
Vágólapra másolva!

Hosszú új csúccsal döntős

A női 200 hát elődöntőiben Hosszú Katinkáért szoríthattunk, aki a második futamban indult. Összehasonlításként az első futamot a kanadai Hilary Caldwell nyerte 2:07.17 perces idővel.

Következett Katinka, aki a 4. pályán a legjobb reakcióidővel rajtolt, 25 méternél már tisztán vezetett, 50-nél 38 századdal állt az orosz Darja Usztyinova előtt. Féltávnál majdnem egy másodperccel járt az amerikai Maya Dirado előtt, csak az volt a kérdés, hogy mekkora különbséggel nyer Rio háromszoros bajnoka.

Hosszú végül 2:06.03 idővel, új országos csúccsal csapott célba, így a legjobb idővel kvalifikálta magát a pénteki fináléba.

05:48
augusztus 12, 2016
Vágólapra másolva!

Csang Csi-kót elpáholták

A kínai Ma Lung nyerte a férfi asztaliteniszezők egyéni versenyét a riói olimpián. A világbajnok Ma honfitársát, a címvédő Csang Csi-kót verte négy szettben a 37 percig tartó csütörtöki fináléban.

Eredmény, asztalitenisz, férfi egyéni:
1. Ma Lung (Kína)
2. Csang Csi-ko (Kína)
3. Mizutani Jun (Japán)

A döntőben:
Ma (1.) - Csang (2.) 4-0 (12, 5, 4, 4)

A 3. helyért:
Mizutani (4.) - Vlagyimir Szamszonov (Fehéroroszország, 7.) 4-1 (4, 9, -6, 12, 8)

05:53
augusztus 12, 2016
Vágólapra másolva!

Hosszú: Lesz, ami lesz

„Szerettem volna jó lenni. Nagyon furcsa, hogy még az eddigi három aranyérmet sem tudtam megünnepelni. Lesz, ami lesz 200 háton, ez az olimpia már nagyon jól sikerült" – mondta Hosszú Katinka az M4 kamerája előtt.

Forrás: AFP/Odd Andersen
06:06
augusztus 12, 2016
Vágólapra másolva!

Újabb gyanús csomag

Egy elhagyott csomagot semmisítettek meg a riói olimpia kosárlabdatornájának otthont adó 1-es Karióka Arénában a Nigéria-Spanyolország férfimérkőzés előtt.

06:12
augusztus 12, 2016
Vágólapra másolva!

Phelps: 22. arany!

A 200 méteres vegyes úszás döntőjében ismét az volt a kérdés, juthat-e még magasabbra az örökranglistán a 21-szeres olimpiai bajnok Michael Phelps?

Pillangón a brazil Thiago Pereira világcsúcs-részidőn belül repesztett, háton Ryan Lochte vette át a vezetést, de csak egy századdal volt Phelps és Pereira előtt. Mellen már Phelps érte el a falat, és innen őt nem lehetett megverni: 1.54.66-tal begyűjtötte a 22. aranyát.

06:32
augusztus 12, 2016
Vágólapra másolva!

Holtverseny női 100 gyorson

A nap utolsó döntőjét a női 100 méteres gyorsúszásban rendezték, ahol a világcsúcstartó Cate Campbell őrült tempózással kezdett, de elfáradt a hajrára (végül csak a 6. lett), a győzelmet holtversenyben az amerikai Simone Manuel és a kanadai Penny Oleksiak szerezte meg 52.70-nel, a harmadik a svéd Sarah Sjöström lett.

06:50
augusztus 12, 2016
Vágólapra másolva!

Cseh lehajrázta Phelpst

Az este utolsó számában, a 100 pillangó elődöntőjében Cseh László az első futamban, pont Michael Phelps úszott, de féltávnál egyikük sem volt az első háromban. A hajrája azonban szédületes volt, és 51.57-es idővel nyert a nagy rivális amerikai előtt.

A másik elődöntőben a szingapúri Joseph Schoolong 50.83-at repesztett, Cseh végül a 4. idővel jutott be a pénteki döntőbe.

06:54
augusztus 12, 2016
Vágólapra másolva!

Elájultak a magyaroktól

Pontosabban Cipruson a Vasas sportolóitól. Részletek.

07:00
augusztus 12, 2016
Vágólapra másolva!

Nincs érem? Nem számít!

Már így is van 7, és ezzel is fantasztikus helyen állunk az éremtáblán.

07:04
augusztus 12, 2016
Vágólapra másolva!

Cseh: Nem vagyok elég dinamikus

„Az első 50 méter nem áll össze, nem vagyok elég dinamikus. Az idő nem rossz, de még valamit ki kell találni. Úgy állok hozzá, hogy szeretném a legjobb időmet megdönteni, mindegy hányadik leszek" – mondta Cseh az M4-nek.

07:04
augusztus 12, 2016
Vágólapra másolva!

Záróra

Ennyi volt mára, tartsanak velünk néhány óra múlva az olimpia hetedik napján is!