Fegyvert fogtak Ryan Lochte-ra Rióban

Horizontal, ryan lochte
US swimmer Ryan Lochte holds a press conference on August 3, 2016 in Rio de Janeiro, two days ahead of the opening ceremony of the Rio 2016 Olympic Games. / AFP PHOTO / MARTIN BUREAU
Vágólapra másolva!
Több híroldal is arról számolt be, hogy a hatszoros olimpiai bajnok Ryan Lochte egy riói buliba menet került veszélybe. A riói játékok szóvivője megerősítette, hogy tudnak valamiről, de több információra van szükségük. Először tagadtak, majd beismertek mindent.
Vágólapra másolva!

A szombati úszóprogram után Ryan Lochte és három válogatott társa elindult az éjszakába Rióban, miután elfogadták a brazil Thiago Pereira meghívását egy buliba. A parti vége nem sikerült túl jól, Flávio Perez, Pereira képviselője azt mondta, a Rióban váltóban aranyérmes úszóra hazafele, taxijában fegyvert fogtak és kirabolták..

Az úszó édesanyja nem így tudja, a USA Today-nek más verzióval állt elő: „Taxival mentek a buliba, de a sofőr megállt tankolni, ahol

Azon kívül, hogy elvették a fiam pénztárcáját, nem esett bántódása" - így Ileana Lochte.

Forrás: AFP/Martin Bureau

Mario Andrada, az olimpia szóvivője megerősítette, miszerint tudnak a balhéról, de további információkra és beszámolókra vár a biztonsági szolgálattól és az Amerikai Olimpiai Bizottságtól (USOC).

A hír felszántotta a nemzetközi sportsajtót, csakhogy a NOB később Lochte-n keresztül cáfolt. Mark Adams, a NOB szóvivője tolmácsolta Lochte szavait, és elmondta, "egyetlen árva szó sem igaz a történetből." Később Lochte személyi edzője, David Marsh is elmondta, hogy a hír nem igaz.

Hiába tagadták

Persze néhány órával később kiderült, hogy nem zörög a haraszt, az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága azt közölte, hogy Lochte három társával - Gunnar Bentz-cel, Jack Congerrel és Jimmy Feigennel - utazott a taxiban, amelyet fegyveres rendőröknek álcázott rablók állítottak meg. Az amerikai úszócsapat négy tagja a Francia Házból tartott vissza az olimpiai faluba.

"Elvették a pénzüket és a személyes tárgyaikat. Mind a négyen jól vannak és együttműködnek a hatóságokkal" - mondta a szóvivő, Patrick Sandusky.