Nem csak a mi meccseinket csalják el a bírók

Michael Conlan
Ireland's Michael John Conlan celebrates winning against Armenia's Aram Avagyan during the Men's Bantam (56kg) match at the Rio 2016 Olympic Games at the Riocentro - Pavilion 6 in Rio de Janeiro on August 14, 2016. / AFP PHOTO / Yuri CORTEZ
Vágólapra másolva!
Az ír harmatsúlyú ökölvívó, Michael Conlan szerint a bírók elcsalták az orosz Vlagyimir Nyikityin ellen egyhangú pontozással elveszített keddi negyeddöntőjét a riói olimpián.
Vágólapra másolva!

A 2015-ben világ- és Európa-bajnok bokszoló úgy vélte, megfosztották egy megérdemelt győzelemtől és olimpiai álmaitól a pontozók, akik szerinte orosz befolyás alatt álltak, és ezt az álláspontját a lenti Twitter-bejegyzésében nem is rejtette véka alá.

"A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) egész egyszerűen korrupt. Mivel Oroszország doppingolni már nem tud, így a bíróknak fizet többet" - mondta a londoni olimpia bronzérmese hozzátéve, hogy nem fog többet AIBA-versenyen indulni.

Mennyivel tartoznak még neked, tesó?

A nemzetközi szövetség szóvivőjén keresztül reagált a vádakra:

"Conlan világbajnokként nagy elvárásokkal érkezett Rióba és érthetően csalódott, amiért kikapott. Ugyanakkor ez a magánvéleménye. Az AIBA mindent megtesz, hogy becsületes versenykörülményeket biztosítson".

Nem ez volt az első eset a riói olimpián, hogy nem mindenki osztotta a pontozók véleményét. A nehézsúlyú ökölvívók hétfői döntőjében a közönség nemtetszésének adott hangot, amikor egyhangú pontozással az orosz Jevgenyij Tiscsenkót hirdették ki győztesnek a kazah Vaszilij Levittel szemben.
Orosz tisztségviselők nem kívántak reagálni a történtekre.