Rióban is kifizetődő a sportszerűség

Fair Play, riói olimpia
New Zealand's Nikki Hamblin (R) helps USA's Abbey D'agostino after she was injured in the Women's 5000m Round 1 during the athletics event at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Stadium in Rio de Janeiro on August 16, 2016. / AFP PHOTO / Johannes EISELE
Vágólapra másolva!
A női 5000 méter előfutamában Nikki Hamblin inkább megállt, hogy segítsen amerikai sporttársának, így utolsóként értek célba. De nem addig van az!
Vágólapra másolva!

A női 5000 méteres síkfutás előfutamában az amerikai Abbey D'Agostino rálépett az új-zélandi Nikki Hamblin lábára, mindketten elestek, majd az amerikai felpattant, de ahelyett, hogy továbbfutott volna, inkább felsegítette Hamblint.

Utána viszont ő szorult segítségre, ugyanis megsérült a térde, az új-zélandi pedig úgy gondolta, hogy van fontosabb is annál, mint bejutni egy olimpiai döntőbe. Úgyhogy inkább felsegítette az amerikait, és a lelkére beszélt, hogy okvetlen érjen célba.

„Négy és fél kört futott olyan állapotban, amiben valójában képtelenség futni” – mondta Hamblin az amerikai futónőről a célba érés után.

A futamukban természetesen utolsó lettek, a nemzetközi szövetség azonban később mindkettőjüknek helyet biztosított a pénteki 5000 méteres döntőben, akárcsak az esésben szintén pórul járó osztrák Jennifer Wenth-nek is.

A magyar maratonisták után újabb sportoló jelentkezett be a Fair Play-díjra.