Meg akarják lincselni a saját birkózójukat

Horizontal OLYMPIC GAMES
Azerbaijan's Rasul Chunayev celebrates after winning against South Korea's Ryu Hansu in their men's 66kg greco-roman bronze medal match on August 16, 2016, during the wrestling event of the Rio 2016 Olympic Games at the Carioca Arena 2 in Rio de Janeiro. / AFP PHOTO / Jack GUEZ
Vágólapra másolva!
Ismét behatolt a politika a sportba. Azerbajdzsánban tajtékzanak a közösségi oldalakon, mert a birkózójuk kikapott egy örménytől. 
Vágólapra másolva!

Az azeriek kígyót-békát szórnak birkózójukra, Rasul Chunayevre, mert kikapott az örmény Migran Arutyunjantól – közölte az Asbarez. A portál szerint Chunayev veresége az első számú téma az ország közbeszédében (a két szomszédos nép nincs jóban).

Rasul Chunayev Forrás: AFP/Jack Guez

A közösségi oldalakon egyesek annyira bepipultak, hogy elvennék a birkózó állampolgárságát. Mások azt indítványozták, hogy menjenek ki minél többen a reptérre, és lincseljék meg a hazaérkező Chunayevet.

Az azeri birkózó először nyilvánosan kijelentette, hogy a sportot külön kell választani a politikától. A veresége után azonban katona módra menetelni kezdett, és tisztelgett legyőzőjének.