Szabados aranyat harapott, Ligety felfelé síelt

Vágólapra másolva!
Marlies Schild, Bernadette Schild
FRANCE, COURCHEVEL : Austria's Marlies Schild (L) reacts next to her sister Bernadette Schild after winning the second round of the FIS Women's World Cup Slalom on December 17, 2013, in Courchevel, French Alps. Marlies Schild won the event to equal the record for the most victories in the discipline. AFP PHOTO/FRANCK FIFE
Cikkünk folyamatosan frissül
Aranyérmet harapott a kanadaiak magyar származású női hokisa, Ted Ligety felfelé síelt, a 18 éves Shiffrin nyert női műlesiklásban, kialakult a hokidöntő párosítása, doppingolt az olimpiai bajnok biatlonista. A pénteki hírek Szocsiból egy helyen.
08:30
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Két magyar is befejezi

Pénteken újabb két magyar, Berecz Anna és Knoch Viktor is befejezi szereplését a szocsi téli olimpián: előbbi az alpesi sízők női műlesikló számában, utóbbi a rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres távján szerepel majd. A részletes programról itt olvashat.

08:43
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Sarah Burke emlékére

A nemzetközi Olimpiai Bizottság ugyan - érthetetlen módon - nem engedte, hogy a társai megemlékezzenek a két éve tragikus edzésbaleset után meghalt Sarah Burke-ról, a versenyzők mégis megtalálták a módját, hogy fejet hajtsanak a síkarobatika egyik legendája előtt.

A csütörtöki női félcső versenyt követően - amelyet az amerikai Maddie Bowman nyert meg - közel két tucat pályamunkás egy hatalmas szívet formálva leereszkedett a Rosa Khutor Extreme Park pályájának közepén. A nézőtéren ott voltak Burke szülei, akik meghatottan nézték az élőképet.

08:55
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Ez botrányos!

A francia L'Equipe botrányosnak minősítette, hogy a női egyéni műkorcsolyaversenyt a dél-koreai Kim Ju Na helyett a 17 éves Adelina Szotnyikova nyerte csütörtökön. A lap szerint az orosz a kűrben kicsit hibázott, technikailag uralta a versenyt, de a művészi hatás tekintetében elmaradt vetélytársa mögött. Ennek ellenére 149,95 pontot kapott, és 224,59-cel zárt, így megelőzte a 219,11 pontot összegyűjtő koreait.

"Az edzőm és én is meglepődtünk, alig akarom elhinni" - nyilatkozta Szotnyikova a verseny után. "Két évvel ezelőtt még tele voltam gyenge eredményekkel."

Kim Ju Na lehetett volna a harmadik műkorcsolyázó, aki megvédi címét a téli olimpián, a rövid program után Szocsiban is vezetett, ám a kűrben az orosz meg tudta előzni.

09:22
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Kalla teljesen kikészült

Fantasztikusan szerepelt eddig Szocsiban Charlotte Kalla, a svédek sífutója, aki két egyéni ezüstérem után egy hete bámulatos hajrával aranyhoz segítette a váltót 4x5 km-en. A világ- és immáron kétszeres olimpiai bajnok azonban teljesen elfáradt mentálisan, az Expressen információja szerint ki is kellett költöznie az olimpiai faluból pár napra.

Elmondása szerint alig pár órát tudott csak aludni, mentálisan teljesen elfáradt, és betegség jelei mutatkoztak rajta. „A legfontosabb dolog az volt, hogy nyugalom vegye körül” nyilatkozta edzője, Rikard Grip.

A svédek abban bíznak, hogy sikerült kipihennie magát, szombaton ugyanis számolnak vele a 30 km-es távon, amelyen négy éve, Vancouverben a hatodik, a 2011-es oslói vébén pedig a negyedik volt.

09:46
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Osztrák testvérpárbaj

Az osztrák Kurier szerint érdekes csatát hozhat a mai női műlesikló-viadal, ugyanis Michaela Kirchgasser és Kathrin Zettel mellett rajthoz állnak a Schild nővérek is, és akár az se elképzelhetetlen, hogy Marlies és Bernadette harcban lesz az érmekért.

A 32 éves Marlies Schild pályafutása során eddig 35 Világkupa-versenyt megnyert, műlesiklásban 2011-ben világbajnok lett Garmischban, de az olimpiákon csak egy bronzra (2006) és egy ezüstre (2010) futotta az erejéből.

A 24 éves Bernadette 2008-ban junior világbajnok lett, eddigi háromszor állhatott Vilgkupa-verseny dobogójára, kétszer a közelmúltban: 2013. december 17-én a franciaországi Courcheval-ban, idén február 2-án pedig a szlovéniai Kranjska Gorán lett harmadik.

Marlies és Bernadette Schild Forrás: AFP/Franck Fife
09:56
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Magyar aranyharapás

Shannon Szabados, a címvédő kanadai válogatott magyar származású kapusa Forrás: MTI/EPA/Larry W. Smit

10:15
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Stoch még sört is ihat

"Szavak nélkül is megértjük egymást, az edzőm mindent megenged nekünk, de egyikünk sem lép át bizonyos határvonalat" - nyilatkozta Szocsi kétszeres olimpiai bajnoka, Kamil Stoch a Fakt című lengyel lapnak.

A síugrás új csillaga nagyon elégedett Lukasz Kruczek munkájával, azt mondja, ritkán látta csak dühösnek, azt is mindössze akkor, ha valaki hülyeséget csinál ugrás közben.

"Sohasem őrködik felettünk, ha valaki meg akar inni például egy sört, akkor megteheti. De mindenkinek tudnia kell, hogy hol van a határ" - mondta Stoch.

10:27
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Viszlát, műkorcsolya-királynő!

A csütörtöki kűr után bejelentette visszavonulását a dél-koreai Kim Ju Na, aki címvédőként második lett a műkorcsolya-versenyében. Katarina Witt 1988-as diadala óta Kim lehetett volna az első, aki egymást követő két ötkarikás játékokon győz. A szabadprogram után azt mondta: megkönnyebbülés számára, hogy véget ért az olimpia, s most csak a pihenésre tud gondolni.

Hazájában az egyik újság így búcsúzott a kétszeres világbajnok (2009, 2013), 23 éves sportolótól: "Viszlát, műkorcsolya-királynő! Örülünk, hogy velünk voltál"

A nők versenyét a hazai közönség előtt szereplő, mindössze 17 éves Agyelina Szotnyikova nyerte Szocsiban, s ezzel Oroszország első női olimpiai bajnoka lett ebben a sportágban.

10:32
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Német doppingeset

A német olimpiai csapat szűkszavú közleményben bejelentette, hogy a küldöttség egyik tagjának doppingvizsgálata pozitív eredményt hozott.

10:59
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Magyar-francia éremesély

A síakrobatika női krossz selejtezőjében a kanadai Kelsey Serwa érte el a legjobb időt, megelőzve a francia Ophelie Davidet - aki az 1994-es lillehammeri olimpián alpesi sízésben még magyar színekben, Rácz Ofélia néven indult -, illetve a szintén kanadai Marielle Thompsont.

11:19
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Ovecskin apja mellett maradt

Alekszander Ovecskin, az orosz hokiválogatott sztárja a finnek ellen vereség után tudta meg, hogy édesapját szívinfarktus után megműtötték. Ovecskin így egyelőre nem is utazott vissza Washingtonba. Részletek itt.

11:35
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

B próbára várva

A doppingügyben egyelőre a németek se a sportágat, se a sportoló nevét nem árulták el, annyit tudni, hogy a B próbát 11.30-kor végzik el. Talán utána okosabbak leszünk.

11:40
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

5 cm vs 22 nő

A nőijégkorong-döntőn már csak másfél perc volt hátra, amikor a 2-1-es vesztésre álló kanadaiak lehozták a kapust, és az amerikaiak ezt kihasználva majdnem eldöntötték a meccset, a kapuvas azonban kisegítette a címvédőt. Kanada végül egyenlített, majd a hirtelen halálban kicsikarta a győzelmet. Ezután született ez a kép, amelynek szövege: 5 centi még sosem tette ennyire boldoggá 22 nőt.

11:51
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Björndalen a bizottságában

Ole Einar Björndalen, minden idők legeredményesebb téli olimpikonja is bekerült a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sportolói bizottságába.

A norvég sílövő, aki a szocsi téli játékokon szerzett eddigi két aranyérmével került az örökranglista élére, a csütörtöki választáson a legtöbb, szám szerint 1087 voksot kapott. Mellette még a kanadai nőijégkorong-válogatottal csütörtökön már negyedszer olimpiai bajnok, hétszeres világbajnok Hayley Wickenheisert (758 szavazat) választották be a bizottságba, melynek mindketten nyolc évig lesznek a tagjai.

12:01
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Ophelie menetel

A síakrobatika női krossz nyolcaddöntőjét is sikerrel vette a francia Ophelie David - aki az 1994-es lillehammeri olimpián alpesi sízésben még magyar színekben, Rácz Ofélia néven indult -, így a negyeddöntő negyedik futamában ismét érdekelt lesz.

12:09
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Wörner nagyot bukott

A síakrobatika női krossz negyeddöntőjének első futamát a kanadai Kelsey Serwa nyerte, megelőzve svájci Fanny Smitht, a másik két versenyző nagyon bukott, és nem is ért be a célba. A német Anna Wörnert úgy kellett hordágyon elvinni.

 

12:23
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Köd, bukás, osztrák futamsiker

A síakrobatika női krossz negyeddöntőjének második futamát kis késéssel kezdték, mert tíz perc alatt a semmiből nagy köd lepte el a pályát. A második futamot végül az osztrák Katrin Ofner nyerte a svéd Anna Holmlund előtt. A chilei Stephanie Joffroy bukott, ő is hordágyon hagyja el a pályát.

12:33
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Nincsen futam bukás nélkül

A síakrobatika női krossz negyeddöntőjének harmadik futamában a svájci Sanna Lüdi bukott óriásit, így végül a kanadai Marielle Thompson és az ausztrál Katya Crema jutott az elődöntőbe.

12:37
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Ophelie David elődöntős

A síakrobatika női krossz negyeddöntőjének negyedik futamát Ophelie David nyerte, az 1964-es tokiói olimpián a magyar kosárlabda-válogatottat erősítő Rácz János lánya most már valóban az egyik legnagyobb esélyesnek számít.

12:42
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Éremért küzdhet Ophelie David

Ophelie David döntős lett a síakrobatika női krossz viadalán, miután a második elődöntőben a kanadai Marielle Thompson mögött a második helyen ért célba.

12:42
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Smith elszúrta

És máris itt az első elődöntő: az élen álló Fanny Smith elrontotta az utolsó előtti ugrását, így lecsúszott a döntőről. Az első helyen a svéd Anna Holmlund végzett, a második - célfotóval - a kanadai Kelsey Serwa lett.

12:50
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

1,2 millió aláírás Kim Ju Na mellett

Tizenkét óra alatt 1,2 millió aláírás gyűlt össze azon az online petíción, amelyet a dél-koreai Kim Ju Na érdekében indítottak. A vancouveri olimpiai műkorcsolya bajnoka Szocsiban csak ezüstöt szerzett, a győzelmet a 17 éves orosz Adelina Szotnyikova szerezte meg. A nemzetközi média azonban felháborodva írt arról, hogy a pontozás során család történhetett, két bíró ugyanis túl magas pontokat adott az orosz versenyzőnek.

13:03
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Olimpiai bajnok bukott le

A kétszeres olimpiai bajnok, egyszeres világbajnok német biatlonista, Evi Sachenbacher-Stehle produkált pozitív mintát a szocsi olimpián, jelentette be a Német Olimpiai Sportszövetség. A részletekről itt olvashat.

13:10
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Nem jutott érem Oféliának

A negyedik helyen végzett Ophelie David - aki az 1994-es lillehammeri olimpián alpesi sízésben még magyar színekben, Rácz Ofélia néven indult - a síakrobatika női krossz számában. Az olimpiai bajnok a kanadai Marielle Thompson lett, az ezüstérmet honfitársnője, Kelsey Serwa szerezte meg, míg a bronzérmes a svéd Anna Holmlund lett.

13:32
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Svéd bronz curlingben

Nagy csatában Svédország szerezte meg a harmadik helyet a férficurling-tornán.

Eredmény, curling, férfiak, bronzmérkőzés:
Svédország - Kína 6-4

13:48
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Fourcade homloküreg-gyulladással küzd

Valószínűleg nem szerepelhet a szombati zárószámban, a férfiak váltóversenyében a kétszeres aranyérmes francia Martin Fourcade. A 25 éves biatlonos homloküreg-gyulladással küzd, s már a keddi 15 kilométeres tömegrajtos viadalon is kétséges volt a szereplése, ám ott végül vállalta az indulást, s csak centiméterekkel kapott ki a győztes norvég Emil Hegle Svendsentől.

"Nincs jól, így nem jók a kilátásai a szombati versennyel kapcsolatban" - mondta Fourcade-ról tömören Stephane Bouthiaux, a francia csapat edzője.

Az ötszörös világbajnok sportoló a tömegrajtos számban szerzett ezüstérmét megelőzően a 12,5 kilométeres üldözéses és a 20 kilométeres egyéni indítású számot is megnyerte Szocsiban.

14:15
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Svéd-finn hokicsata

Zalik a Svédország-Finnország hokielődöntő, az első harmadból hat perc telt el, egyelőre nem született gól.

14:34
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Embercurling az öltözőben

A szocsi olimpia megihlette a Southampton labdarúgócsapatát is, Jack Cork és Jay Rodriguez mutatta be, hogyan is képzelné el a sportágat.

14:40
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Nincs gól a hokielődöntőn

Nem hozott gólt a svéd-finn hokielődöntő első harmada, Finmnország kettős emberelőnyt sem tudott kihasználni, a svédek viszont többször lőttek kapura (13-10).

14:46
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Elhunyt az ausztrál para-snowboardos

Nyolc nappal súlyos edzésbalesete után elhunyt Matthew Robinson, a március 7-én rajtoló téli paralimpiára készülő ausztrál snowboardos. Az éremesélyes sportember a spanyol La Molinában bukott, súlyos nyak- és gerincsérülés miatt meg kellett műteni, majd egy speciális légimentő érkezett érte Melbourne-ből. Robinson szíve azonban a hazafelé vezető úton megállt, és nem tudták újraéleszteni.

15:08
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Vezetnek a finnek

Érdekes góllal szerzett vezetést a finn válogatott a 27. percben, egy saját harmadból kiütött korong a svéd kapu mögötti palánkról jött vissza, az érkező Olli Jokinen pedig éles szögből bevágta. Ugyan a svédek tilos felszabadítást reklamáltak, de a vezetőbíró kis videózás után középre mutatott.

15:15
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Itt a svéd egyenlítés

31.39-nél jött az egyenlítés, egy tökéletes passzt Loui Eriksson lőtt a hálóba közelről. Svédország-Finnország 1-1.

15:27
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Karlsson bombagólja

Öt perc után ismét svéd gól, ezúttal Erik Karlsson használt ki egy emberelőnyt, távoli lövése Henrik Lundqvist hóna alatt vágódott a kapuba. Svédország-Finnország 2-1.

15:32
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Shiffrin hozta magát

A női műlesiklók első futamát az amerikai Mikaela Shiffrin nyerte, előnye 49 század a német Maria Höfl-Riesch, és 67 század a szlovén Tina Maze előtt. Mögöttük Bernadette Schild (osztrák), Nastasia Noens (francia), Marlies Schild (osztrák), Kathrin Zettel (osztrák) a sorrend.

Amennyiben a 18 éves Shiffrin megtartaná előnyét, ő lehetne a legfiatalabb olimpiai bajnok szlalomban.

15:34
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Két harmad után előnyben a svédek

40 perc után 2-1-re vezet Svédország a finnek elleni hokielődöntőben.

15:58
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Curlingben is kanadai arany érik

A férfi curlingtorna döntőjében Kanada 2-0-ra vezet az első játékrész végén.
A nap eddigi egyetlen aranyérmét is Kanada nyerte női krosszban, nyolc arannyal az éremtáblázat második helyén állnak.

16:13
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Kapaszkodnak a britek, a döntő közelében a svédek

A curlingdöntőben Nagy-Britannia 2-1-re szépített Kanada ellen, a hokielődöntőben a svédek az utolsó percben 2-1-re vezetnek a finnek ellen.

16:17
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Vége, döntőben a svédek!

A 2010-es olimpián mindössze negyeddöntőig jutó svédek bejutottak a döntőbe, miután 2-1-re legyőzték a finneket. Ellenfelük a kanadai-amerikai csata győztese lesz.

16:38
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Elhúzott Kanada

Már 6-1-re vezet Kanada a curlingdöntőben a britek ellen.

16:42
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Svéd boldogság

A svédekkel az erősebb csapat jutott olimpiai döntőbe, és ehhez még különösebben jól sem kellett játszania - a Jégkorongblog beszámolója a finn-svéd elődöntőről.

16:50
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Rekord egy előfutamban

Véget ért a női gyorskorcsolyázók csapatüldözéses versenyének negyeddöntője. A legjobb idő természetesen a holland Jorien Ter Mors, Lotte Van Beek, Ireen Wust trióé, 2:58.61 perces eredményük olimpiai rekord. Más egység nem is jutott három perc alá.

16:56
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Ukrán vezetés

Már megy a női sílövészet 4x6 kilométeres döntője, az első szakasz után Olaszország, Oroszország, Ukrajna volt a sorrend, ám az utóbbi a második etapban élre állt.

17:02
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Gyümölcstál az USA-hokisok öltözőjében

Banán és mandarin várja az amerikai hokisokat az öltözőben a Kanada elleni, 18.00-kor kezdődő elődöntőben. És persze a szépen kikészített mezek.

17:11
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

A holland rekorderek

17:14
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Túl a féltávon

Ukrajna női sílövő váltója még mindig vezet, 40 másodperccel az oroszok, 44-gyel a norvégok előtt.

17:27
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Kapaszkodó norvégok

Norvégia feljött a második helyre a női sílövő váltóban, ahol továbbra is Ukrajna vezet.

17:32
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Újabb doppingeset

Pozitív lett egy olasz bobos, William Frullani doppingtesztje. A csapat hazaküldte, és mást jelölt a helyére.

17:39
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Kanada aranya

Vége a férfi curlingdöntőnek, most már hivatalos, ami hosszú ideje látszott: Kanada az olimpiai bajnok, miután 9-3-ra elverte a briteket.

17:48
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Ukrán örömmámor

És véget ért a női sífutók 4x6 kilométeres váltója, a szinte végig vezető ukránok (Julija Dzima, Olena Pidrusna, Valj Semerenko, Vita Semerenko) megszerezték az aranyérmet.

17:57
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Szoros csata az élen

Ez volt Ukrajna első aranyérme a játékokon, az élen változatlanul hatalmas csata dúl Norvégia és Kanada közt: a férfi curlingdöntő után mindkét nemzetnek tíz aranya van.

18:23
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Műlesiklás: a világbajnok vezet, Berecz 44.

Az első futamot követően a szám világbajnoka, az amerikai Mikaela Shiffrin áll az élen az alpesi sízők női műlesikló viadalán. Berecz Anna a 44. helyen áll. A második helyen a címvédő, Szocsiban szuperkombinációban arany-, szuper-óriásműlesiklásban pedig ezüstérmes német Maria Höfl-Riesch várja a folytatást, míg a harmadik az óriás-műlesiklás és a lesiklás bajnoka, a szlovén Tina Maze.

18:44
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Knoch senkit nem előzött meg

Knoch Viktor a negyeddöntőben fejezte be szereplését a rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyében.

A legjobb 16 korcsolyázót felvonultató mezőnyben Knoch az első futamban versenyzett az 1000 méter holland bronzérmesével, Sjinkie Knegttel, a szám világbajnoki címvédőjével, a kínai Liang Ven-haóval, továbbá az orosz Szemjon Jelisztratovval. Az elődöntőbe jutáshoz az első kettő között kellett végezni.

Knoch a rajttól a negyedik helyen haladt, szorosan tapadt az ellenfeleire, de előzni nem tudott. Végül az oroszt - aki a cél előtt nem sokkal elesett, de így is besiklott - kizárták, így a magyar versenyző harmadik lett a futamban.

18:56
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Megégtek az amerikai gyorskorisok

Harminc év után először fordul elő, hogy az amerikai gyorskorcsolyázók érem nélkül zárnak a téli olimpián, miután a mai csapatüldözéses számban a férfiak és a nők is búcsúztak Szocsiban.

Az Egyesült Államok férfi együttese Kanadától kapott ki a negyeddöntőben, míg a nők a hollandokkal szemben maradtak alul ugyancsak a nyolc között. Dobogós hely nélküli szereplés legutóbb az 1984-es szarajevói seregszemlén fordult elő az amerikaiakkal.

A férfiaknál a szombati helyosztók során a dél-koreaiak és a hollandok vívják a döntőt, a harmadik helyért pedig Kanada és Lengyelország küzd meg. A nőknél egyelőre csak a negyeddöntők zajlottak le.

19:29
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Nincs gól a hokirangadón

Az első húsz percből 15 perc telt el a Kanada-USA hokielődöntőben, egyelőre nincs gól. Kanadának eddig több helyzete volt.

19:39
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Megsorozták az amerikai kapust

Nincs könnyű dolga az amerikai kapusnak, a Los Angeles Kingben védő Jonathan Quick közel 20 lövést kapott az első harmadban. Továbbra is 0-0 az állás a hokielődöntőben.

19:58
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Vezet Kanada

Jamie Benn góljával Kanada vezet.

20:25
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Ligety felfelé síel

A magyar származású, amerikai színekben olimpiát nyert Ted Ligety egy reklámban felfelé síel.

20:27
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Nincs újabb gól

Két harmad után a hokielődöntőben: Kanada-USA 1-0.

20:48
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

18 éves a legjobb női műlesikló

A világbajnok, mindössze 18 éves amerikai Mikaela Shiffrin nyerte a női alpesisízők műlesikló viadalát, ezzel a szám történetének legfiatalabb olimpiai bajnoka lett. Berecz Anna a 35. helyen zárt.

A második helyet a 2006-ban, Torinóban ebben a számban bronz-, négy éve, Vancouverben pedig ezüstérmes osztrák Marlies Schild szerezte meg, míg a harmadik honfitársa, Kathrin Zettel lett.


Berecz Anna az első futamban 1.03.28 perc alatt ért célba, míg a másodikban 1:01.64 perc volt az ideje, ezzel kilenc helyet előrelépett.


Az első futamot követően még második helyezett, címvédő, Szocsiban szuperkombinációban arany-, szuper-óriásműlesiklásban pedig ezüstérmes német Maria Höfl-Riesch végül negyedik lett, míg Tina Maze, az óriás-műlesiklás és a lesiklás bajnoka - aki a harmadik legjobb időt síelte az első futamban -, csak a nyolcadik helyen végzett.

A műlesiklásban több mint nyolcvanan indultak és a két futamot 49-en teljesítették.

alpesi sí, nők, műlesiklás, olimpiai bajnok:
Mikaela Shiffrin (Egyesült Államok) 1:44.54 perc (1. futam: 52.62 másodperc, 2. futam: 51.92)
2. Marlies Schild (Ausztria) 1:45.07 (53.96, 51.11)
3. Kathrin Zettel (Ausztria) 1:45.35 (54.00, 51.35)
...35. Berecz Anna 2:04.92 (1.03.28, 1:01.64)

20:51
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

A hóviszonyokat nem nevezném ideálisnak

Berecz Anna a 35. helyen végzett műlesiklásban. "Technikailag lehetett volna jobb is. Nem tudom, hogy ez volt-e az utolsó olimpiai futásom, de összességében elégedett vagyok. Nagyon nehéz pálya volt, a hóviszonyokat pedig nem nevezném ideálisnak. Az mindenképp elégedettséggel tölt el, hogy a 65-ös rajtszámmal indulva a 35. helyen végeztem!" - mondta második futama után Berecz Anna a mob.hu-nak.

21:11
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Kanada is hokidöntős

Egy gól döntött a második hokielődöntőben: Kanada-Egyesült Államok 1-0. A döntő másik résztvevője a finneket legyőző svéd csapat. Magyar idő szerint vasárnap 13 órakor rendezik a finálét. (Részletek itt.)

21:25
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Viktor An aranyérmes

A férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyét az orosz Viktor An nyerte, míg a nők 1000-es döntőjében a dél-koreai Park Szung Hi volt a leggyorsabb a szocsi téli olimpián.

A 2006-os torinói játékokon még dél-koreaiként három aranyat gyűjtő An most szerepelt először orosz színekben olimpián, és az 500-on aratott diadala előtt 1000-en is első volt, 1500-on pedig harmadikként végzett.

A női versenyben győztes Park korábban bronzérmet nyert 500-on.

A pénteki versenynapon a magyarok közül egyedül Knoch Viktor volt érdekelt, aki a negyeddöntőből nem jutott tovább, és a 12. helyen zárt.

Liu Shaolin Sándor, aki a keddi selejtezőből nem jutott tovább, 18. lett, míg az 1000-en ugyancsak a negyeddöntő előtt kiesett. A selejtezőben a bírók szerint szabálytalankodó Heidum Bernadett helyezetlenül zárt.

Eredmények:
rövidpályás gyorskorcsolya, férfi 500 m, olimpiai bajnok:
Viktor An (Oroszország) 41.312 mp
2. Vu Ta-csing (Kína) 41.516
3. Charle Cournoyer (Kanada) 41.617
...12. Knoch Viktor
...18. Liu Shaolin Sándor

rövidpályás gyorskorcsolya, női 1000 m, olimpiai bajnok:
Park Szung Hi (Koreai Köztársaság) 1:30.761 p
2. Fan Ko-hszin (Kína) 1:30.811
3. Sim Szuk Hi (Koreai Köztársaság) 1:31.027
... Heidum Bernadett helyezetlen

21:29
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

1. Oroszország, 2. USA, 3. Kína

Az orosz csapat győzött a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 5000 méteres váltóversenyében a szocsi téli olimpián.

Az orosz Viktor An az 500 m után a második aranyát nyerte pénteken. A második helyre az amerikaiak, a harmadikra pedig a kínaiak futottak be.

Eredmények, rövidpályás gyorskorcsolya:
férfi 5000 m-es váltó, olimpiai bajnok:
Oroszország (Viktor An, Szemjon Jelisztratov, Vlagyimir Grigorjev, Ruszlan Zaharov) 6:42.100 p
2. Egyesült Államok (Eduardo Alvarez, J.R. Celski, Chris Creveling, Jordan Malone) 6:42.371
3. Kína (Csen Te-csüan, Han Tien-jü, Si Jing-nan, Vu Ta-csing) 6:48.341

21:30
2014. február 21.
Vágólapra másolva!

Vége

Mára véget ért az olimpiai hírzuhatag, viszlát szombaton.